Impactul pandemiei asupra producției auto: România a “pierdut” peste 100.000 de mașini în primele 9 luni

de Paul Cosma
Marti, 20.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producția auto din România a înregistrat o pierdere de peste 100.000 de mașini în primele 9 luni, ca urmare a impactului negativ al pandemiei de coronavirus. Datele oficiale arată că, la nivel european, Germania a avut cele mai mari pierderi, respectiv un sfert din totalul de peste 4 milioane de mașini.

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a prezentat o serie de date privind impactul pandemiei de coronavirus asupra industriei auto europene.

În primele 9 luni din 2020, pierderile de producție la nivelul UE (inclusiv Marea Britanie) se ridică la peste 4 milioane de mașini, atât autoturisme, cât și vehicule comerciale ușoare. Potrivit ACEA, cele 4 milioane de unități reprezintă circa 22% din producția Uniunii Europene pe anul 2019.

România a avut o “pierdere” de 105.468 de mașini de la începutul anului și până la sfârșitul lui septembrie, conform datelor publicate de ACEA.

Germania a fost cel mai puternic afectată de pandemie, cea mai mare piață auto europeană având pierderi de peste un milion de vehicule, adică un sfert din totalul la nivel european.

După primele nouă luni din 2020, producția auto a României a ajuns la 304.875 de mașini, în scădere cu 14% față de cele 354.812 unități înregistrate în perioada similară din 2019. 

Via ACEA

Comentarii (1)

  • Sămădăul
    Nu, nu e pierdere, ci scădere...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru