Pandemie

Duminica, 12 Martie 2023 | Industrie

STUDIU: Vânzările de mașini termice nu se mai întorc la nivelurile de dinaintea pandemiei

Potrivit unei analize, realizate de Bloomberg, vânzările de mașini termice au atins un vârf istoric în 2017. Totodată, studiul mai arată că vânzările de termice se vor mai întoarce niciodată la nivelurile de dinaintea pandemiei.
Luni, 16 Noiembrie 2020 | Intern

Studiu: jumătate dintre șoferii români afectați de pandemie au amânat achiziția unei mașini sau au ales o variantă mai ieftină

Pandemia a determinat jumătate dintre șoferii români să își modifice planurile de achiziție a unei mașini și să aleagă o mașină mai ieftină sau să amâne achiziția, potrivit unui studiu EY. Unul din cinci români a amânat achiziția unei mașini pentru o perioadă de până la 2 ani.
Vineri, 23 Octombrie 2020 | Industrie

Volvo, despre planurile de anul viitor: “Lansările de noi modele nu vor fi afectate de pandemie”

Volvo susține că pandemia de coronavirus nu a perturbat planurile sale pentru anul viitor, astfel că lansările de noi modele vor avea loc conform planului stabilit de constructor.
Marti, 20 Octombrie 2020 | Intern

Impactul pandemiei asupra producției auto: România a “pierdut” peste 100.000 de mașini în primele 9 luni

Producția auto din România a înregistrat o pierdere de peste 100.000 de mașini în primele 9 luni, ca urmare a impactului negativ al pandemiei de coronavirus. Datele oficiale arată că, la nivel european, Germania a avut cele mai mari pierderi, respectiv un sfert din totalul de peste 4 milioane de mașini.
Vineri, 25 Septembrie 2020 | Industrie

Volvo anunță că vânzările sunt la un nivel stabil în ciuda pandemiei: “În a doua jumătate din 2020 vom egala rezultatul de anul trecut”

Volvo estimează că vânzările din a doua jumătate a lui 2020 vor fi la același nivel cu rezultatul înregistrat anul trecut în aceeași perioadă, în ciuda pandemiei. În ultimii șase ani, constructorul a avut recorduri succesive de vânzări, cu peste 700.000 de unități comercializate în 2019.
Luni, 24 August 2020 | Masini electrice si hibride

Livrările hypercar-ului Lotus Evija, amânate cu cel puțin 5 luni: întârzieri din cauza pandemiei

Lotus a amânat livrările hypercar-ului electric Evija cu cel puțin 5 luni, după ce programul de testare a fost întârziat de restricțiile impuse în contextul pandemiei. Primele unități Lotus Evija ar urma să ajungă la clienți la jumătatea anului viitor.
Joi, 06 August 2020 | Industrie

Profitul Toyota s-a prăbușit cu 98% în al doilea trimestru din 2020: japonezii estimează o scădere de 13% a vânzărilor din acest an

Toyota a raportat o scădere de 98% a profitului pe al doilea trimestru din 2020, în timp ce vânzările s-au înjumătățit pe fondul pandemiei de coronavirus. Pentru acest an, constructorul se așteaptă ca vânzările sale globale să aibă un declin de 13%.
Miercuri, 05 August 2020 | Industrie

BMW a avut pierderi de 666 de milioane de euro în al doilea trimestru: “Lansările nu au fost afectate și vor avea loc conform programului”

BMW a raportat pierderi de 666 de milioane de euro în trimestrul al doilea, din cauza scăderii vânzărilor în contextul pandemiei, a anunțat constructorul german. Șeful Oliver Zipse a declarat că, în ciuda incertitudinilor, lansările de noi modele BMW nu au fost afectate iar acestea vor avea loc la datele programate inițial.
Miercuri, 05 August 2020 | Industrie

Honda estimează cel mai mic profit din ultimii 10 ani, pe fondul pandemiei: scădere de 68% în 2020

Honda se așteaptă ca profitul său din 2020 să scadă cu 68% din cauza pandemiei de coronavirus și, astfel, să atingă cel mai mic nivel din ultimul deceniu. Estimările japonezilor vin după ce vânzările Honda au scăzut cu 40% în intervalul aprilie-iunie.
Marti, 07 Iulie 2020 | Economic

Nissan a împrumutat 7.8 miliarde de dolari în ultimele trei luni: producția va fi redusă cu 20%, iar unele modele și versiuni vor fi eliminate

Nissan a ajuns la împrumuturi în valoare de 7.8 miliarde de dolari în ultimele trei luni, potrivit datelor financiare, în condițiile în care compania face eforturi de redresare în contextul pandemiei de coronavirus. Constructorul a anunțat recent reducerea producției cu 20% și eliminarea unor modele și versiuni.
Joi, 02 Iulie 2020 | Industrie

Șeful Daimler avertizează: “Vor urma reduceri drastice de costuri, realitatea este mult mai dură decât ne-am așteptat”

Daimler pregătește reduceri “drastice” de salarii și costuri din cauza crizei COVID-19, a anunțat șeful grupului german. “Realitatea este mult mai dură decât ne-am așteptat,” a explicat Ola Kallenius.
Marti, 23 Iunie 2020 | Industrie

Toyota estimează o scădere de 30% a producției în perioada aprilie-iulie: “Trendul de revenire va continua în august”

Toyota estimează că producția sa va scădea cu 30% în perioada aprilie-iulie, din cauza pandemiei. Constructorul anunță că producția din iulie va fi cu 10% sub nivelul planificat inițial, însă spune că este o îmbunătățire față de luna iunie.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 12 Iunie 2020 | Industrie

Toyota susține că va rămâne pe profit în ciuda crizei COVID-19: “Am învățat lecțiile ultimei crize globale”

Șeful Toyota este încrezător că producătorul japonez va rămâne profitabil în ciuda crizei COVID-19. “Am învățat lecțiile ultimei crize globale,” a spus Akio Toyoda.
Joi, 30 Aprilie 2020 | Economic

Renault va primi un ajutor de stat de 5 miliarde de euro de la guvernul francez: aprobare de la Comisia Europeană

Renault va primi un ajutor de stat de 5 miliarde de euro din partea Franței, pentru a reduce impactul negativ al pandemiei, după ce măsura a fost aprobată de Comisia Europeană.
Miercuri, 29 Aprilie 2020 | Economic

Ford estimează pierderi de 5 miliarde de dolari în al doilea trimestru: “Avem suficienți bani până la sfârșitul anului”

Ford estimează că pierderile din al doilea trimestru vor ajunge la 5 miliarde de dolari, față de cele 2 miliarde din primele trei luni, din cauza efectelor negative ale crizei COVID-19. Însă, constructorul susține că are suficiente lichidități până la sfârșitul anului.
Luni, 30 Martie 2020 | Industrie

Analiști: “Vânzările de mașini din Europa vor scădea cu 20% în acest an”

Vânzările de mașini din Europa vor scădea cu 20% în acest an, respectiv cu 12% la nivel global din cauza pandemiei de COVID-19, potrivit estimărilor analiștilor de la IHS Markit. Compania subliniază că această criză este cel mai mare “factor de risc” cu care industria auto s-a confruntat în ultimele decenii.

Tag-uri similare

vanzari, Europa, COVID-19, pandemie, analişti
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru