Analiști: “Vânzările de mașini din Europa vor scădea cu 20% în acest an”

de Paul Cosma
Luni, 30.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările de mașini din Europa vor scădea cu 20% în acest an, respectiv cu 12% la nivel global din cauza pandemiei de COVID-19, potrivit estimărilor analiștilor de la IHS Markit. Compania subliniază că această criză este cel mai mare “factor de risc” cu care industria auto s-a confruntat în ultimele decenii.

În acest an, vânzările de mașini la nivel global vor ajunge la 78.8 de milioane de unități, estimează IHS Markit, companie de consultanță ce oferă date de referință pentru majoritatea producătorilor auto.

Totalul reprezintă o scădere de 10 milioane de unități față de estimările din luna ianuarie. Astfel, vânzările globale ar urma să scadă cu 12% în acest an, în comparație cu declinul de 8% din perioada recesiunii globale din 2008-2009.

De altfel, analiștii spun că pandemia de COVID-19 este cel mai mare “factor de risc” cu care industria auto s-a confruntat în ultimele decenii.

Pentru Europa, IHS Markit estimează că vânzările vor scădea cu 20% în 2020, la circa 15.6 milioane de exemplare.

O altă companie de consultanță spune că vânzările globale vor scădea sub 77 de milioane de unități în acest an, iar scenariul pesimist implică un total sub 69 de milioane. În ianuarie, LMC Automotive a spus că vânzările vor stagna la nivelul de 90 de milioane de mașini.

Via Automotive News

Comentarii (5)

  • LUCCI LUCIANO
    Extraordinar! Zici ca dispare lumea daca nu se mai vand masini noi. Lasa ca se vand alea second. Faceti masini care sa nu crape dupa cei 5-6 ani magici si apoi mai vorbim. Ati ajuns sa faceti masini su termen de garantie mai mic decat biscuitii militari, doar-doar sa vindeti la disperare. Masini in rate, masini cu buletinul masini, masini. Toate polueaza pt ca stiti sa mintiti lumea cand aveti interes sa le vindeti pt ca mai apoi sa faceti pe prostii vizavi de emisii samd. Ia sa nu mai produca nimeni masini 4-5 ani. Nici un fel. Chiar se scufunda lumea? Iar in acest timp, rablele-rable sa fie scoase, obiectiv, din circulatie. Ar avea si copiii astia o sansa mai departe....
    10 8
  • Hunter
    @Lucci Luciano.....eu zic sa te gandesti un pic la ce ai debitat. Ai perfecta dreptate ca in prezent se fabrica masini cu termen de valabilitate, iar calitatea lasa de dorit. Si mersul asta nebunesc de globalizare continua a generat si stilul asta economic: consum, consum, consum. Dar ia gandeste-te tu....si altii ca tine...care vad problema numai pe jumatate la toti cei oameni care lucreaza in industria auto si in industria orizontala ce tine de acest sector. Sunt cateva zeci de milioane. La care se adauga familiile lor. Si ajungem la cifre de sute de milioane de oameni care depind de industria asta. Ce facem cu ei daca am opri productia la nivel global in acest sector ? Ii facem pe toti IT-isti ? Sa stea acasa si sa dea din taste la scris linii de cod pentru programat viata digitala a viitorului ? Ii bagam pe toti in call centere sa ofere servicii de instructaj pentru restul populatiei care are probleme cu telecomanda de la televizor ? Nu tin partea nimanui, iar vaicarelile astora din industria auto uneori sunt duse la extrem si poate sunt asa vocali tocmai pentru a intra in colimatorul autoritatilor si sa fie ajutati sub diferite forme. Stim prea bine, ca de fiecare data, cand au simtit un pic de scadere in vanzari, aoleo, ce ne facem ca nu mai vindem...bun, dam oameni afara....in scurt timp sareau de cur in sus sindicatele, discutii cu guvernele, draci-laci.
    Un singur si simplu exemplu: scade cererea de cauciuc la nivel global, deoarece fabricarea de anvelope intra in picaj datorita cererii in scadere sau sa zicem, scenariul tau, cerere zero de anvelope, pentru ca nu se mai fabrica nicio masina. Pai unele natii de pe fata Pamantului dispar, pentru ca mor de foame. De ce ? Mare parte din ce exporta se bazeaza pe culturile arborelui de cauciuc.
    10 2
  • mircea badea
    doar 20%? cine se mai plimba acum dupa masini? si bani/credit de unde? eu cred ca vor scadea cu 80%..
    4 0
  • LUCCI LUCIANO
    Salut , Hunter ! Fara sa urmaresc a te jigni, explicatia ta este ca a tiganilor prinsi la furat : ,,Da ce nene, vrei sa dau in cap?" Adica in lumea asta sunt doua variante pt ei: ori fura , ori omoara. De munca nu au auzit. Aproximativ la fel este si motivatia ta. Pe lumea asta numai IT si call center-uri exista? 90 % din populatia Europei , a vazut o sapa doar la muzeu. Nu intelege, te rog , din asta ca doresc reintoarcerea la agricultura sec XIX ci doar sa punctez ca , in principiu, lumea de azi este cam lenesa si nedispusa sa munceasca , fizic cel putin, fiind pierduta in industria de consum, atat de populatizata de media. Am mai spus-o: societatea de azi comunica mult prea mult/repede pentru cum am fost noi , oamenii, conceputi ca sa functionam. Media este mult prea mare/rapida. Nu sunt antiprogresist, dar sa spui ca eventualii someri din industria auto nu si-ar mai gasi de lucru....e un pic fortat. Iar anvelope se pot produce linistit deoarece sunt sute de milioane de masini in lume. Cred ca, pt a nu fi chiar urat de unii, ca cel mai bine, industria auto sa fie redusa MINIM l a jumatate, Polueaza enorm, consuma materii prime ce nu mai pot fi inlocuite peste niste ani si toate pt confort, adica stimuleaza o forma de satisfactie a acestor generatii ce vor costa celelalte generatii. Nu ai cum sa ceri oamenilor sa mearga cu autobuzul cand le oferi masina cu rata de 60 euro pe luna. Ce sunt prosti sa stea in picioare doua statii. Mi bine stau in asina o ora pt acea distanta.... E mult de spus aici dar explicatia ta e cam fortata. Nu stiu ce varsta ai dar, fii sincer: generatiile noi ti se par disperate sa munceasca , sa-si aduca un aport real in societate sau...toata lumea este ,,orientata,,? Deocamdata, cel putin inRomania, mergem pe drumurile si satm in casele celor care erau pustani in anii 50-60. Mai vedem :):):):) peste 50 ani dac mai avem in ce si pe ce...
    6 6
  • Hunter
    Hai sa ne intoarcem la cal si caruta, hai sa luam sapa in mana si sa avem grija de 3 straturi de morcov si patrunjel si sa facem agricultura de subzistenta (pentru ca 90% din populatia Europei a vazut o unealta agricola doar la muzeu), revenim la pescuit si vanatoare, ne mutam in pesteri si traim la lumina luminarilor, facute din grasime de urs (cel vanat inainte). Cred ca te-ai prins ca am fost ironic. Sau poate nu. Poti avea 18 ani si sa gandesti global sau poti avea 50 si sa gandesti cu ochelari de cal. Nu varsta conteaza ci felul cum intelegi lumea si te raportezi la ea. Faza cu inchisul sau oprirea unei activitati economice cred ca o vedem si simtim cu totii in ultima perioada. Este extrem de bine si foarte incurajatoare situatia prezenta. Probabil ca cei ca tine se bucura enorm de faptul ca toate s-au dus in cap, pentru ca nu-i asa......sa moara astia care au inrobit lumea.
    Daca ai pretentii la a-ti pasa de generatiile viitoare, trebuie sa militezi pentru responsabilitate sustenabila pt viitor. La o utilizare responsabila a resurselor, la o reducere a risipei fara sens si politici sociale si economice de durata. Altfel, cu idei din astea de....sa inchidem si sa oprim nu stiu ce activitate, nu facem nimic. La fel de bine putem atunci inchide tot, radem tot de pe fata Pamantului si lasam evolutia sa o ia de la capat......si poate peste cateva milioane de ani, specia dominanta nu va mai fi omul.
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru