COVID-19

Miercuri, 25 Mai 2022 | Industrie

Toyota, forțată să reducă producția la nivel global cu circa 100.000 de unități

Constructorul japonez de automobile anunță o producție redusă, cu circa 100.000 de unități, la nivel global, în lunile mai și iunie. Această situație ar putea persista și în luna august.
Luni, 04 Aprilie 2022 | Industrie

OFICIAL: Ediția din 2022 a Salonului Auto de la Beijing, amânată din cauza COVID-19

Ediția din acest an a Salonului Auto de la Beijing a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus care a "paralizat" din nou China. Evenimentul trebuia să aibă loc în perioada 21 - 30 aprilie.
Vineri, 25 Martie 2022 | F1 TOP

Sebastian Vettel ratează și etapa din Arabia Saudită. Hulkenberg va concura în locul lui

Sebastian Vettel ratează și etapa din Arabia Saudită. Germanul încă se recuperează după Covid-19, astfel că Nico Hulkenberg va concura alături de Lance Stroll, pentru Aston Martin, și în acest weekend.
Marti, 25 Mai 2021 | Industrie

Renault, Nissan şi Hyundai închid temporar fabricile din India, din cauza COVID-19

Renault, Nissan şi Hyundai se confruntă cu închideri temporare ale fabricilor în India, din cauza nemulţumirii tot mai mari a muncitorilor îngrijoraţi de creşterea numărului de cazuri de COVID-19.
Marti, 16 Martie 2021 | Tehnologie

Jaguar Land Rover va lansa un purificator de aer pentru habitaclu, capabil să combată virusurile

Sistemul de purificare al aerului se află în faza de prototip și are la bază purificatorul Nanoe X creat de Panasonic. Nanoe X va acționa împreună cu sistemele de climatizare și ventilație ale mașinii pentru a combate răspândirea bacteriilor și a virusurilor.
Luni, 13 Iulie 2020 | Industrie

Șeful Audi, despre criza COVID-19: “Avem ocazia să încercăm lucruri noi, vom depăși impasul până în 2022”

CEO-ul Markus Duesmann consideră că actuala criză este o “oportunitate” prin care Audi să încerce “lucruri noi”. Conducerea constructorului estimează că impasul COVID-19 va fi depășit până în 2022, atunci când rezultatele financiare ar urma să revină la nivelul pre-criză.
Marti, 07 Iulie 2020 | Economic

Nissan a împrumutat 7.8 miliarde de dolari în ultimele trei luni: producția va fi redusă cu 20%, iar unele modele și versiuni vor fi eliminate

Nissan a ajuns la împrumuturi în valoare de 7.8 miliarde de dolari în ultimele trei luni, potrivit datelor financiare, în condițiile în care compania face eforturi de redresare în contextul pandemiei de coronavirus. Constructorul a anunțat recent reducerea producției cu 20% și eliminarea unor modele și versiuni.
Vineri, 03 Iulie 2020 | Industrie

Tesla, despre concedierea angajaților care stau acasă de teama COVID-19: “Informațiile apărute în presă nu sunt adevărate”

Tesla a negat informațiile potrivit cărora mai mulți angajați ar fi fost concediați după ce aceștia au ales să stea acasă, în loc să meargă la fabrica din California, de teama COVID-19. “Informațiile nu sunt adevărate, acei angajați lucrează la noi în continuare,” a transmis constructorul american.
Sambata, 27 Iunie 2020 | Industrie

Șeful Fiat-Chrysler: “Planurile de fuziune cu PSA nu sunt întârziate de criza COVID-19”

Fuziunea dintre Fiat-Chrysler și PSA Peugeot-Citroen este cea mai bună cale prin care cele două companii să traverseze criza COVID-19, potrivit președintelui FCA, John Elkann. “Criza a subliniat încă o dată că această fuziune este logică,” a spus Elkann.
Vineri, 05 Iunie 2020 | Industrie

Bentley va concedia 1.000 de angajați din cauza crizei COVID-19: “Este un pas necesar pentru protejarea celor care vor rămâne”

Bentley a anunțat că va concedia un sfert din angajați, respectiv 1.000 de persoane, din cauza crizei COVID-19. “Este un pas necesar ce trebuie făcut pentru protejarea locurilor de muncă a celor care vor rămâne,” a spus șeful constructorului.
Sambata, 30 Mai 2020 | Economic

Nissan a obținut un credit de 6.6 miliarde de dolari și speră la redresarea financiară: o treime din valoarea împrumutului este garantată de Japonia

Nissan a contractat un credit de circa 6.6 miliarde de dolari pentru a depăși criza COVID-19, o treime din sumă fiind garantată de statul japonez, potrivit mai multor surse apropiate de situație. Constructorul speră să revină curând pe linia de plutire, după ce a raportat primele pierderi din ultimii 11 ani.
Marti, 26 Mai 2020 | Industrie

McLaren va concedia 1.200 de angajați din cauza crizei COVID-19: “Am încercat să evităm acest lucru, dar nu avem de ales”

McLaren a anunțat că va concedia 1.200 de angajați în urma unui program de restructurare, mai mult de un sfert din totalul forței de muncă, din cauza crizei COVID-19. “Am încercat să evităm acest lucru, dar nu avem de ales,” a declarat președintele McLaren.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 05 Mai 2020 | Industrie

Fiat Chrysler a pierdut 1.7 miliarde de euro în primul trimestru: “Pandemia a avut și continuă să aibă un impact asupra operațiunilor”

Fiat Chrysler a înregistrat pierderi de 1.7 miliarde în primul trimestru, din cauza crizei COVID-19, după un profit de peste 500 de milioane de euro în perioada similară din 2019. Grupul a tranmsis că pandemia “a avut și continuă să aibă” un impact asupra operațiunilor.
Luni, 04 Mai 2020 | Industrie

Rolls-Royce analizează ideea reducerii cu 15% a forței de muncă: circa 8.000 de angajați ar fi vizați de concedieri

Rolls-Royce se gândește să renunțe la 15% din forța de muncă din cauza efectelor negative ale pandemiei, potrivit unor surse din interiorul companiei. Circa 8.000 de angajați ar urma să fie concediați, o decizie oficială fiind așteptată în luna mai.
Miercuri, 29 Aprilie 2020 | Economic

Ford estimează pierderi de 5 miliarde de dolari în al doilea trimestru: “Avem suficienți bani până la sfârșitul anului”

Ford estimează că pierderile din al doilea trimestru vor ajunge la 5 miliarde de dolari, față de cele 2 miliarde din primele trei luni, din cauza efectelor negative ale crizei COVID-19. Însă, constructorul susține că are suficiente lichidități până la sfârșitul anului.
Marti, 31 Martie 2020 | Industrie

Fiat-Chrysler reduce salariile angajaților cu 20% timp de trei luni: tăiere de 50% pentru CEO și 30% în cazul membrilor din comitetul executiv

Grupul Fiat-Chrysler a anunțat că salariile angajaților vor fi reduse cu 20% în următoarele 3 luni. Salariul CEO-ului va fi “tăiat” cu 50%, în timp ce o reducere de 30% va fi aplicată în cazul restului de 19 membri din comitetul executiv. În plus, întreaga conducere a grupului nu va mai primi niciun bonus financiar în 2020, ca măsură de “sacrificiu colectiv” în contextul crizei COVID-19.
Luni, 30 Martie 2020 | Industrie

Șeful VW: “Este posibil să facem concedieri dacă nu ajungem să controlăm această criză”

Grupul Volkswagen ar putea recurge la concedierea unui anumit număr de angajați dacă criza COVID-19 nu va ajunge “sub control”, întrucât cheltuielile săptămânale se ridică la 2 miliarde de euro, potrivit CEO-ului Herbert Diess. La ora actuală, VW vinde mașini doar pe piața din China.
Luni, 30 Martie 2020 | Industrie

Analiști: “Vânzările de mașini din Europa vor scădea cu 20% în acest an”

Vânzările de mașini din Europa vor scădea cu 20% în acest an, respectiv cu 12% la nivel global din cauza pandemiei de COVID-19, potrivit estimărilor analiștilor de la IHS Markit. Compania subliniază că această criză este cel mai mare “factor de risc” cu care industria auto s-a confruntat în ultimele decenii.
Sambata, 21 Martie 2020 | Industrie

Constructorii auto se adaptează în vreme de criză: fabricile europene, pregătite să producă ventilatoare medicale în regim de urgență

Volkswagen, Skoda, Porsche, BMW, Ferrari, Fiat, McLaren și Nissan au confirmat că pot pune la dispoziție fabricile și tehnologia necesare pentru suplimentarea ventilatoarelor necesare bolnavilor de COVID-19.
Miercuri, 18 Martie 2020 | Industrie

Industria auto, blocată de COVID-19: BMW și Toyota opresc temporar producția din Europa

BMW și Toyota au anunțat suspendarea producției din Europa în contextul răspândirii epidemiei de coronavirus. Nemții vor opri fabricile până pe 19 aprilie, în timp ce japonezii sistează activitatea până la o “notificare ulterioară”.

Tag-uri similare

BMW, Toyota, Volvo, COVID-19, productie Europa
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru