Fiat-Chrysler reduce salariile angajaților cu 20% timp de trei luni: tăiere de 50% pentru CEO și 30% în cazul membrilor din comitetul executiv

de Paul Cosma
Marti, 31.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Fiat-Chrysler a anunțat că salariile angajaților vor fi reduse cu 20% în următoarele 3 luni. Salariul CEO-ului va fi “tăiat” cu 50%, în timp ce o reducere de 30% va fi aplicată în cazul restului de 19 membri din comitetul executiv. În plus, întreaga conducere a grupului nu va mai primi niciun bonus financiar în 2020, ca măsură de “sacrificiu colectiv” în contextul crizei COVID-19.

În perioada aprilie – iunie 2020, salariile angajaților din grupul FCA vor fi reduse cu 20% la nivel global, potrivit unui anunț al CEO-ului Mike Manley.

Pe durata celor trei luni, Manley va primi doar 50% din salariu, iar ceilalți 19 membri din comitetul executiv vor avea remunerațiile scăzute cu 30%.

Totodată, Fiat-Chrysler a decis ca întreaga conducere să nu mai primească bonusuri pentru 2020, acestea fiind măsui de “sacrificiu colectiv” în contextul crizei COVID-19.

“Protejarea sănătății financiare a companiei este responsabilitatea tuturor și pornește de la mine și leadership-ul FCA,” a transmis Mike Manley.

Via Automotive News, Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru