Renault, Nissan şi Hyundai închid temporar fabricile din India, din cauza COVID-19

de Paul Cosma
Marti, 25.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault, Nissan şi Hyundai se confruntă cu închideri temporare ale fabricilor în India, din cauza nemulţumirii tot mai mari a muncitorilor îngrijoraţi de creşterea numărului de cazuri de COVID-19.

Lucrătorii fabricii auto a Renault-Nissan din statul Tamil Nadu, din sudul Indiei, vor intra miercuri în grevă, deoarece solicitările lor legate de protecţia faţă de Covid-19 nu au fost îndeplinite, potrivit unei scrisori transmise luni de un sindicat conducerii companiei.

Hyundai a anunţat că va suspenda activitatea la fabrica sa, situată tot în Tamil Nadu, timp de cinci zile, începând de marţi, după ce mai mulţi angajaţi au organizat luni un protest.

Tulburările scot în evidenţă problemele întâmpinate de companii în India, din cauza valului uriaş de infecţii de COVID-19, a sistemului de sănătate depăşit de situaţie şi a deficitului de vaccinuri, care îi fac pe angajaţi să se teamă pentru sănătatea lor.

Tamil Nadu este unul dintre statele cel mai afectate din India, cu peste 30.000 de cazuri de COVID-19 pe zi, consemnate săptămâna trecută.

Acest stat, care este un centru producător de automobile cunoscut drept Detroitul Indiei, a impus o carantină pentru coronavirus până pe 31 mai, dar a permis ca unele fabrici, inclusiv cele auto, să îşi continue activităţile.

Via news.ro

Comentarii (2)

  • Marius Morga
    Daca mai aparea in poza articolului si Dacia pe fundal albastru, iesea steagul Ciadului.
    6 0
  • @ Marius Morga
    Sau al Andorrei... daca la al Romaniei nu iti place ;-)
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru