Nissan a împrumutat 7.8 miliarde de dolari în ultimele trei luni: producția va fi redusă cu 20%, iar unele modele și versiuni vor fi eliminate

de Paul Cosma
Marti, 07.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a ajuns la împrumuturi în valoare de 7.8 miliarde de dolari în ultimele trei luni, potrivit datelor financiare, în condițiile în care compania face eforturi de redresare în contextul pandemiei de coronavirus. Constructorul a anunțat recent reducerea producției cu 20% și eliminarea unor modele și versiuni.

În luna mai, Nissan a dezvăluit un plan de restructurare pe următorii 4 ani, ce presupune închiderea fabricii din Barcelona și reducerea producției totale cu 20%, la 5.4 milioane de unități.

Japonezii vor să reducă și numărul de modele și versiuni, astfel încât costurile anuale fixe să scadă cu circa 2.5 miliarde de euro.

Datele financiare citate de Reuters arată că Nissan a făcut împrumuturi în valoare de 7.8 miliarde de dolari în ultimele trei luni, pe fondul dificultăților provocate de criza COVID-19. Constructorul se confruntă cu probleme financiare din cauza scăderii vânzărilor și a raportat primele pierderi din ultimii 11 ani.

Pentru perioada martie-mai 2020, Nissan a înregistrat un declin de 40% al vânzărilor globale, după ce fabricile și showroom-urile au fost închise în urma restricțiilor legate de pandemie.

Șeful Makoto Uchida a spus recent că Nissan are suficiente resurse pentru a depăși o scădere severă a vânzărilor din cauza pandemiei de coronavirus, dar că provocarea va fi să îmbunătățească fluxurile de numerar.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • inexorabil
    Datorită (din perspectiva noastră, a prostimii, a se citi: din cauza!) “realităţii” covide, lumea va fi “făcută” din creditele oferite cu “generozitate” de băieţii dăştăpţi.

    AM, n-am revenit la “teoria conspiraţiei”, staţi liniştiţi. De fapt, ştiţi şi voi că aşa stau lucrurile.
    15 5
  • Fara alehas
    netam-nissan :)))
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru