Industria auto, blocată de COVID-19: BMW și Toyota opresc temporar producția din Europa

de Paul Cosma
Miercuri, 18.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW și Toyota au anunțat suspendarea producției din Europa în contextul răspândirii epidemiei de coronavirus. Nemții vor opri fabricile până pe 19 aprilie, în timp ce japonezii sistează activitatea până la o “notificare ulterioară”.

Industria auto este blocată de răspândirea COVID-19, majoritatea constructorilor anunțând deja oprirea activității pentru cel puțin 2-3 săptămâni.

BMW a transmis acum că va suspenda producția fabricilor europene de la sfârșitul săptămânii până în data de 19 aprilie. CEO-ul Oliver Zipse a spus că măsura va include și dealerii europeni, afectați de scăderea vânzărilor.

Brandul Rolls-Royce a anunțat sistarea producției de la Goodwood pentru două săptămâni, până în 23 martie.

Toyota a transmis că va închide toate unitățile de producție din Europa, până la o “notificare ulterioară”. Constructorul nipon deține uzine în Franța, Marea Britanie, Cehia, Turcia și Polonia.

Fabrica Volvo din Belgia va fi și ea închisă temporar, potrivit constructorului. În schimb, fabricile Volvo din Suedia nu au fost încă afectate de criza COVID-19. 

Via Automotive News

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru