Jaguar Land Rover va lansa un purificator de aer pentru habitaclu, capabil să combată virusurile

de Lestyan Bela
Marti, 16.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sistemul de purificare al aerului se află în faza de prototip și are la bază purificatorul Nanoe X creat de Panasonic. Nanoe X va acționa împreună cu sistemele de climatizare și ventilație ale mașinii pentru a combate răspândirea bacteriilor și a virusurilor.

Jaguar Land Rover dezvoltă un nou sistem cu rolul de a purifica aerul din habitaclul autoturismelor. Acesta este conceput să folosească sistemul de climatizare al mașinii alături de Nanoe X - un purificator de aer creat de Panasonic. Nanoe X a demonstrat în testele de laborator realizate de Texcell că ucide 99,995% din virusuri pe parcursul a două ore, inclusiv virusul ce declanșează boala COVID-19.

Jaguar Land Rover a testat această tehnologie încorporată în sistemul de climatizare al mașinilor și s-a demonstrat că poate elimina până la 97% dintre virusuri și bacterii, incluisv coronavirus.

Tehnologia Nanoe X folosește curent electric de înaltă tensiune pentru a crea radicali de hidroxil. Acești radicali sunt unii dintre cei mai importanți agenți de oxidare naturali, conform lui Alexander Owen, inginer Jaguar Land Rover. Ei au rolul de a inactiva virusurile și de a combate alergeni.

Încă nu s-a confirmat dacă acest sistem va intra în producție sau dacă este pregătit pentru un model anume.

La momentul actual, mașini precum modelul electric Jaguar I-Pace și Range Rover Evoque sunt echipate cu un dispozitiv Nanoe de generație actuală, dar Panasonic susține că noul sistem aflat în dezvoltare va fi de zece ori mai eficient.

Bineînțeles, o astfel de idee nu este o premieră.

Honda a dezvoltat împreună cu cei de la Freudenberg un filtru pentru habitaclu care captează până la 90% din virusuri, inclusiv SARS-CoV-2.

via: autocar.co.uk

Comentarii (2)

  • Sorin Vantu
    se va livra si cu un purificator de vanturi amplasat in scaun, care va filtra bacteriile deosebit de nocive scapate printre vilozitati dupa o masa copioasa.
    19 1
  • Iau cateva masti,le unesc la masina de cusut,evental le lipesc si le pun peste filtrul existent la vechiul meu Volvo.Imi permit sa l schimb la 2 saptamani.
    15 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru