Toyota, forțată să reducă producția la nivel global cu circa 100.000 de unități

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 25.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez de automobile anunță o producție redusă, cu circa 100.000 de unități, la nivel global, în lunile mai și iunie. Această situație ar putea persista și în luna august.

Pandemia de coronavirus nu dă semne de îmbunătățire în China, iar asta ridică foarte multe probleme în ceea ce privește lanțurile de aprovizionare. Pe deasupra, mai este și criza mondială de semiconductori.

Tocmai din aceste cauze, Toyota se vede nevoită să ia măsuri drastice. Constructorul nipon a anunțat că nu este posibil să producă numărul de vehicule anunțat la început de an. Concret, Toyota va reduce producția cu circa 100.000 de unități, la nivel global, în lunile mai și iunie.

În această perioadă, 16 linii de asamblare din 10 uzine japoneze se vor confrunta cu o suspendare a producției. Acest lucru va afecta mai multe modele, inclusiv GR Yaris, Corolla, Land Cruiser și RAV4.

Acestea fiind spuse, în luna iunie, Toyota se așteaptă să producă aproximativ 850.000 de vehicule.

"Am dori să ne cerem scuze pentru ajustările repetate la planul nostru de producție și pentru neplăcerile cauzate clienților, furnizorilor și altor părți implicate," a transmis compania japoneză.

via Carscoops

Comentarii (1)

  • Din păcate nu-s singuri si aproape sigur va persista.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru