Șeful VW: “Este posibil să facem concedieri dacă nu ajungem să controlăm această criză”

de Paul Cosma
Luni, 30.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen ar putea recurge la concedierea unui anumit număr de angajați dacă criza COVID-19 nu va ajunge “sub control”, întrucât cheltuielile săptămânale se ridică la 2 miliarde de euro, potrivit CEO-ului Herbert Diess. La ora actuală, VW vinde mașini doar pe piața din China.

Șeful grupului VW este îngrijorat de contextul actual în care criza COVID-19 a paralizat industria auto din Europa și a oprit producția fabricilor.

“Nu avem venituri și vânzări decât în China,” a spus Herbert Diess pentru un post de televiziune din Germania.

Diess a declarat că producția trebuie “regândită”, întrucât fabricile din Germania nu au “disciplina” uzinelor din China.

“Numai dacă noi, precum China sau Coreea de Sud, reușim să punem problema sub control, vom putea să traversăm această criză fără pierderea unor joburi. Sunt necesare intervenții drastice,” a spus Diess, precizând că VW are costuri fixe de circa două miliarde de euro în fiecare săptămână.

Grupul are un total de 671.000 de angajați și 124 de fabrici, dintre care 72 în Europa, respectiv 28 în Germania.

Via Automotive News

Comentarii (7)

  • Nu cumva exagereaza nenea asta?
    2 mrld pe saptamanae cam mult pentru fabricile din Europa. Restul fabricilor (America de Sud, Asia etc) inteleg ca inca merg.
    Poate se gandeste sa ceara ajutoare de stat si pregateste terenul.
    10 1
  • inexorabil
    Păi de ce nu simplifică tărăşenia? Başca fără costuri (prea mari), dacă tot au oroare de ele. Cum? Păi să contacteze “autorităţile” de la Bruxelles şi să le transmit să…transmită “mai sus” (şi tot aşa pe lanţul vertical al slăbiciunilor) până la cei mai (auto)autorizaţi să joace Globul pe degete ca-n NBA: “Încetaţi dracului odată cu toată porcăria asta mai mult decât nevrotică. Aţi constatat ceea ce era de constatat despre disponibilitatea pavlovistă a maselor planetare, dar gata, ajunge! Ce rost mai are să continuaţi circul? Voi n-aveţi nicio grijă cu trilioanele voastre şi puteţi să trăiţi din ele la nesfârşit, dar, în cazul nostru, lucrurile sunt mai complicate. Înţelegem că v-ar conveni de minune o criză generală, acută şi prelungită artificial, dar ne afectează şi pe noi…Ne luaţi pâinea de la gură! Şi mai avem destui proşti de atras spre showroom-urile noastre”.
    11 2
  • Edikkk
    Chiar dacă angajaţii sunt jumate în Europa şi punem o medie de 3.000€ înseamnă

    300.000 x 3.000€ = 900 milioane pe lună !!

    Până la 2 miliarde pe săptămână, vreo 9 miliarde pe lună este o distanţă enormă !!

    Respectivul minte de îngheaţă apele....
    4 2
  • femeia de serviciu
    @Edikkk fi atent la tanti ce iti zice, oameni mai au alte cheltuilei pe langa salarii, cum ar fi chirii, utilitati, contracte in derulare etc care crede-ma ca depasesc mult valoarea salariilor.
    2 1
  • Izolarea asta prea lungă poate duce la o criză economică care să facă cu mult mai mulți morți decât Covid.

    Cred că înțelegeți lucrurile. Unii spun că 8 săptămâni cu economia oprită rezistăm. Eu nu cred. Dar dacă vorbim de câteva luni cum spun unii virusologi, atunci o să fie mai rău decât la mare criză din 1929-1939 (Great Depression)! Deja sunt semne că va fi mai rău.

    Aproape toți sunt prea concentrați pe numărul de morți și nu pe rata de mortalitate. La nivelul global e în jur de 4,6% din cazurile cunoscute. Cine știe câte sute de mii sau milioane de cazuri sunt necunoscute - în cazul ăsta ar fi o rată de mortalitate de 1%, hai poate maxim 2%.

    Prin urmare, mai bine să fie izolată populația cu risc mare (bătrâni, cei cu boli preexistente), iar cei sănătoși să iasă și să țină economia. Altfel va fi rău de tot.

    Și dacă economia crapă, după ce ieșim din case la ce ne vom întoarce? La ce locuri de muncă? La alea care au dispărut? Credeți că ieșim din case după 2-3 luni și gata economia continuă la fel cum era când am oprit-o? Nici vorbă de așa ceva. Avem un mare risc ca atunci când ne întoarcem să o găsim devastată. Cum am spus, nu vom avea la ce să ne întoarcem!

    Trump a început să fie conștient de asta și acționează. În Europa e lipsă de viziune...
    4 1
  • Domnule Moldovean

    Trump este constient ca se apropie noiembrie, luna alegerilor prezidentiale

    Atat
    2 0
  • inexorabil
    Un securist “adevărat” (recte instruit în mod ireproşabil) nu doar că îşi face din negarea epileptică a adevărului (şi a celui mic, şi a Celui Mare) o profesiune de credinţă (şi dacă s-ar mulţumi cu simpla negare…nu, tati, se repede şi să-l răstălmăcească şi apoi nu uită să-l “acrediteze” reinterpretat, adică debarasat de “balastul” incorect politic, astfel încât să fie perceput de masele-ţintă drept “pur” şi mai ales, culmea neruşinării, “natural”, recte “conform cu faptele”), dar, până nu te “determină” să te laşi păgubaş, să dezarmezi, să te accepţi blocat şi resemnat între plăcile tectonice ale derizoriului NU RENUNŢĂ NICI MORT…

    Un securist “adevărat” se mai recunoaşte după aceea că preferă întotdeauna stilul lapidar, pentru un plus de “credibilitate publică” (inclusiv în sens personal, adică extra-profesional), astfel încât “limbuţii” (desigur, echivalaţi cu “bolnavii psihic” din slujba Adevărului) să cadă “instinctiv” sub oprobriu. A, şi să nu neglijăm nici tehnica manipulării (pe cât de simplă, pe atât de eficientă!) prin “reliefarea” caracterului “demonstrativ subînţeles” al anumitor expresii “menite” să treacă drept riguros moralizatoare şi chiar punitive, şfichiuitoare pentru liniştea “duşmanilor”, de exemplu: “Baţi câmpii” sau “Debitezi aberaţii” (păi de! – o expresie sinonimă precum “Vorbeşti prostii” nu se bucură de acelaşi “talent” fonic, de aceeaşi forţă de sugestie).

    Ferească Dumnezeu şi Măicuţa Lui de o asemenea cumplită năpastă pe capul creştinilor! – păi, mai nimeni n-a rostit această invocare a ocrotirii divine în ultimii 75 de ani…Căci tertipurile securiste nu înseamnă “o cruce de dus”, ci un chin inutil, deloc nobil (sau deloc apoteotic). Ce-i drept, nici n-a anticipat careva ce blestem vom îndura. Afară numai de “profeţii” emolari, ei înşişi întruchipând (ba chiar simbolizând) definiţia şi expresia Securităţii.

    PS. Precum s-ar strădui cineva să împingă, spre fundul apei, un balon sau o minge de presiune atmosferică maximă şi tot n-ar reuşi, tot aşa…componenta definitoriu militară a Securităţii nu putea fi “afundată” la nesfârşit…Chiar dacă nu ea însăşi se vâră-n uniformele caracteristice. Cine poate să înţeleagă, să înţeleagă!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru