Toyota estimează o scădere de 30% a producției în perioada aprilie-iulie: “Trendul de revenire va continua în august”

de Paul Cosma
Marti, 23.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota estimează că producția sa va scădea cu 30% în perioada aprilie-iulie, din cauza pandemiei. Constructorul anunță că producția din iulie va fi cu 10% sub nivelul planificat inițial, însă spune că este o îmbunătățire față de luna iunie.

Producția Toyota încă nu a revenit la parametri normali, însă japonezii sunt optimiști că situația se va îmbunătăți în lunile următoare.

Pentru perioada aprilie-iulie, Toyota estimează o scădere de 30% a producției, din cauza pandemiei de coronavirus. Anul trecut, producția atinge nivelul de 3.7 milioane de unități în același interval.

În iulie, constructorul va produce cu 10% mai puține mașini față de planul inițial de 700.000 de unități. Totuși, niponii spun că va fi un progres față de iunie, când producția a fost redusă cu 20%.

“Ne așteptăm ca trendul de revenire să continue în august,” au transmis oficialii Toyota.

Constructorul va reduce temporar activitatea liniilor de producție din Japonia, în contextul în care cererea rămâne la un nivel scăzut în comparație cu așteptările sale.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru