Toyota susține că va rămâne pe profit în ciuda crizei COVID-19: “Am învățat lecțiile ultimei crize globale”

de Paul Cosma
Vineri, 12.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Toyota este încrezător că producătorul japonez va rămâne profitabil în ciuda crizei COVID-19. “Am învățat lecțiile ultimei crize globale,” a spus Akio Toyoda.

Pandemia de coronavirus a determinat industria auto să recurgă la măsuri de reducere a costurilor pentru a traversa cu bine această criză.

Unii producătorii au spus că sunt nevoiți să apeleze la concedieri masive pentru ca viitorul angajaților rămași să fie protejat, iar companiile să rămână pe linia de plutire.

Toyota susține că va avea profit în ciuda crizei COVID-19, întrucât a învățat “lecțiile crizei globale” de acum mai bine de zece ani.

“Dacă nu vom câștiga, nu vom putea susține această industrie și țara. Suntem diferiți astăzi față de criza financiară de acum un deceniu,” a spus CEO-ul Akio Toyoda.

Toyota susține că producția din Japonia nu va fi redusă și va menține nivelul anual de 3 milioane de unități, în ciuda suspendării unor fabrici în perioada aprilie-iunie.

Pentru acest an, japonezii estimează că profitul va scădea cu 80%, la circa 4.6 miliarde de dolari, acesta fiind “standardul minim” pe care constructorul dorește să îl atingă.

Via Bloomberg

Comentarii (1)

  • La cum știu japonezii de la Toyota să stoarcă ultimul bănuț dintr-un model sau proiect, nici nu e de mirare! Pe bune, motoare și tehnologii arhaice. O fi ele fiabile, dar Toyota șochează pe bune cu prețurile pentru mașinile noi.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru