Profitul Toyota s-a prăbușit cu 98% în al doilea trimestru din 2020: japonezii estimează o scădere de 13% a vânzărilor din acest an

de Paul Cosma
Joi, 06.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a raportat o scădere de 98% a profitului pe al doilea trimestru din 2020, în timp ce vânzările s-au înjumătățit pe fondul pandemiei de coronavirus. Pentru acest an, constructorul se așteaptă ca vânzările sale globale să aibă un declin de 13%.

Impactul pandemiei în rândul constructorilor auto devine tot mai clar odată cu publicarea rezultatelor financiare după o primă jumătate de an foarte dificilă.

În cazul Toyota, perioada aprilie-iunie a însemnat o scădere a profitului cu 98%, la nivelul de circa 130 de milioane de dolari, respectiv cel mai slab trimestru doi pentru japonezi din 2011 încoace.

Toyota a reușit să rămână pe profit în ciuda analiștilor care se așteptau la pierderi pentru constructor în perioada menționată.

Potrivit estimărilor sale, Toyota va avea la finalul anului fiscal 2020-2021 un profit de aproximativ 5 miliarde de dolari – cel mai slab din ultimii nouă ani – iar vânzările vor înregistra o scădere de 13% la 9.1 milioane de mașini.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • Sa ne tinem bine toti dupa alegeri,mai ales cele de la americani,dupa astea vine haosul,acum inca o boierim.
    9 6
  • netam-nissan
    nu cumva dl vacaroiu e noul manager toyota daca li s-a prabusit profitu ?
    fiindca domnia sa jura cind l-au pus prim-ministru ca va contribui la prabusirea economiei nationale.
    propasire, prabusire, tot cam aia e in istoria alcoolo-politicii romanesti, dar acu viitorul crizat planificat e mai important ca-i dubios de cetzos, cum bine zice si dl. tatraurs.
    13 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru