Impuls pentru creşterea vânzărilor: Ford Focus Electric creşte autonomia la 210 de kilometri

de Daniel Popescu
Luni, 26.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford Focus Electric va primi un update la sfârşitul acestui an prin care autonomia va creşte de la 160 la 210 kilometri, în timp ce timpul de încărcare până la 80% din capacitatea bateriei se va reduce la numai 30 de minute.

Ford a anunţat că până la sfârşitul acestui an va introduce un update tehnic pentru versiunea electrică a lui Focus, prin care modelul compact se va apropia de performanţele actualilor săi rivali.

Astfel, constructorul american a dezvăluit că autonomia va fi îmbunătăţită de la 160 de kilometri la 210 kilometri, conform standardului european de testare NEDC. În plus, timpii de încărcare vor fi radical îmbunătăţiţi: dacă în prezent bateria se încarcă în două ore şi jumătate, prin noul update aceasta va ajunge la 80% din capacitate în numai 30 de minute.

Urmareste Automarket
Toate aceste îmbunătăţiri au drept scop creşterea vânzărilor pentru un model care nu s-a bucurat de succes în rândul clienţilor, însă care pe de altă parte nici nu este disponibil în toate ţările europene.
De altfel, în primele şase luni ale anului, Ford Focus Eelectric s-a comercializat în numai 26 de unităţi în Europa şi 579 de unităţi în Statele Unite, potrivit datelor oficiale  furnizate de Jato Dynamics.

Noul update face parte din planul de investiţii de 4.5 miliarde de dolari anunţat de Ford, care prevede lansarea a nu mai puţin de 13 modele electrice până în 2020. Scopul este că, la finalul deceniului, 40% dintre modelele Ford să aibă o versiune electrică.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru