În 2020, Seat lansează un model electric cu autonomie de 500 de kilometri: în același an, vom vedea și versiunea plug-in hybrid a lui Leon

de Cornel Șocariciu
Joi, 22.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În 2020, Seat va lansa un model electric produs pe platforma MEB a Grupului Volkswagen. Spaniolii spun că vom vedea un model cu dimensiuni apropiate de cele ale lui Leon, iar bateriile folosite vor asigura o autonomie de 500 de kilometri.

SEAT și-a conturat deja planurile pentru lansarea primelor sale modele electrice. În 2019, spaniolii vor prezenta o variantă electrică a modelului de oraș Mii. Conform informațiilor apărute la nivel internațional, viitorul e-Mii (nume neconfirmat) va avea o autonomie de circa 300 de kilometri.

În 2020, Seat va lansa al doilea model electric din gamă. Acesta va fi produs pe platforma MEB a Grupului Volkswagen și va avea o autonomie de 500 de kilometri. Totodată, Luca De Meo, CEO-ul Seat, a confirmat că în 2020 vom face cunoștință și cu un Leon plug-in hybrid.

Voci apropiate companiei susțin că modelul electric produs pe platforma MEB se va numi Born (El Born este numele unui cartier din Barcelona). Acesta va avea dimensiuni apropiate de cele ale modelului compact Leon (foto), dar promite mai mult spațiu pentru toți pasagerii. 

"Va fi asemănător cu Leon, dar va oferi un spațiu interior mai mare, mulțumită arhitecturii MEB", afirmă Matthias Rabe, vice-președintele departamentului de cercetare și dezvoltare al Seat.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru