Detalii despre viitoarea generație Seat Leon: design nou, sistem multimedia de top și versiune plug-in hybrid

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 28.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Seat Leon va fi lansată în 2019. Modelul de clasă compactă va avea un design nou, un sistem de infotainment de ultimă generație, dar și o versiune plug-in hybrid.

Noua generație SEAT Leon va debuta în 2019, iar reprezentanții constructorului spaniol au oferit câteva detalii noi despre viitorul model compact.

Viitoarea generație Leon va fi construită tot pe platforma MQB a Grupului Volkswagen, dar va avea un ampatament ceva mai generos comparativ cu actualul model (foto). În același timp, oficialii spun că noul model de clasă compactă va avea un design mult îmbunătățit.

Pentru interior, spaniolii pregătesc și mai multe modificări. Reprezentanții Seat spun că viitorul Leon va fi unul dintre primele modele din cadrul Grupului Volkswagen care va beneficia de un nou sistem de infotainment. Multe dintre funcțiile care în prezent sunt controlate cu ajutorul butoanelor fizice vor fi întegrate la nivelul sistemului de infotainment. Chiar și comanda climatizării se va realiza tot prin intermediul ecranului tactil.

În același timp, reprezentanții Seat spun că hărțile, aplicațiile și anumite funcții integrate în sistemul de infotainment vor putea fi actualizate "over-the-air", un mod asemănător cu cel al actualizării de software pentru telefoanele inteligente. Așa cum era de așteptat, viitoarea generație Leon va putea fi comandată și cu un instrumentar de bord complet digital.

Gama de motorizări va suferi și ea o serie de transformări: vor apărea sistemele micro-hibrid și chiar și o variantă PHEV (plug-in hybrid).

În același timp, versiunile de performanță vor fi dezvoltate de brandul Cupra.

Via | Autocar

Comentarii (3)

  • Spatiu domnilor, ceva mai mult spatiu . Este poate singurul lucru care-i lipseste acestui model sa fie un adevarat "top in class"/ best seller , dupa parerea mea. Asadar stirea despre un ampatament mai mare suna imbucurator dar sper ca asta sa se traduca si intr-un spatiu mai mare pt. pasagerii spate si poate si pt. portbagaj. La actualul model chiar si pasagerul din dreapta are bordul "in genunchi", daca vrei sa deschizi torpedoul nu ai nici-o sansa, la propriu. Sunt detalii care conteaza la aceasta clasa. In rest masina chiar este deja peste concurenta capitolul design si condus.
    3 3
  • Ii lipsesc mult mai multe...Nu se compara la directie cu Focus, la materiale cu Golf-ul, la fiabilitate cu Civic, la pret cu Astra, la spatiu cu Octavia. VAG-ul le-a pozitionat clar: vrei calitatate alegi Golf (dar si costa), vrei spatiu alegi Octavia, vrei un design tineresc dar materiale si solutii mai slabe alegi Leon.
    11 4
  • vrei ceva sportiv iei seat. fiabilitate are suficienta, spatiu are chiar prea mult pt ceva sportiv. vrei spatiu mult iti iei exeo.

    @ @pipo,, directia, franele si sunetul evacuarii/motor sunt super la seat, nu cred ca le atinge vreun ford.
    7 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru