Prețuri Cupra Leon eHybrid în România: versiunea plug-in hybrid a Hot Hatch-ul iberic pornește de la peste 40.000 de euro

de Cornel Șocariciu
Joi, 12.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cupra Leon eHybrid, versiunea plug-in hybrid a modelului de performanță spaniol, este disponibilă și în România. Producătorul iberic ofertă atât versiunea hatchback, cât și varianta break Sports Tourer.

La începutul acestui an, Cupra, divizia de performanță din cadrul SEAT, a prezentat noua generație a modelului de performanță dezvoltat pe baza lui Leon. Cupra Leon este disponibil atât sub forma unui hatchback, cât și în variantă break (Sports Tourer).

Pentru prima dată în gama Cupra Leon, ibericii au introdus o motorizare plug-in hybrid. Denumirea comercială folosită de Cupra pentru varianta echipată cu sistemul PHEV este eHybrid, iar acum, constructorul a publicat și lista de prețuri pentru piața din România.

Cupra Leon eHybrid are un preț de pornire de 40.421 de euro, în timp ce varianta Cupra Leon Sports Tourer eHybrid pleacă de la 41.551 de euro. Pentru moment, nu există informații cu privire la prețul pentru versiunile echipate cu motorul de 2.0 litri. 

LISTĂ DE PREȚURI NOUL CUPRA LEON
MOTORIZĂRI NIVEL DE ECHIPARE
(Preț în Euro, TVA inclus)
MOTOR PUTERE
(CP)
TRANSMISIE Standard
1.4 litri benzină
PLUG-IN HYBRID
eHybrid
245 Aut6 40.421

LISTĂ DE PREȚURI NOUL CUPRA LEON SPORTS TOURER
MOTORIZĂRI NIVEL DE ECHIPARE
(Preț în Euro, TVA inclus)
MOTOR PUTERE
(CP)
TRANSMISIE Standard
1.4 litri benzină
PLUG-IN HYBRID
eHybrid
245 Aut6 41.551

Indiferent de varianta de caroserie aleasă, producătorul propune un sistem plug-in hybrid format dintr-un motor pe benzină de 1.4 litri care dezvoltă 150 CP și 250 Nm, și un motor electric cu 115 CP.

În total, sistemul pregătit de constructorul spaniol livrează 245 CP și 400 Nm. Resursele vor fi gestionate de o transmisie automată cu șase trepte, iar accelerația de la 0 la 100 km/h va avea loc în 6.7 secunde (7.0 secunde pentru varianta break). Viteza maximă comunicată de Cupra este de 225 km/h, iar în modul electric, aceasta este limitată la 130 km/h.

Bateria de 13 kWh asigură energia necesară funcționării motorului electric, iar conform fișei tehnice, Leon eHybrid va putea parcurge în mod electric până la 68 de kilometri.

CUPRA LEON eHYBRID VERSUS PRINCIPALII CONCURENȚI*
PUTERE
(CP)
CONSUM
(litri/100 km)
ACCELERAȚIE 0-100
(secunde)
PREȚ DE LISTĂ
(cu TVA)
Cupra Leon
1.4 litri, benzină
Aut, eHybrid
245 1.6 6.7 40.421
Volkswagen Golf
1.4 litri, benzină
Aut, GTE
245 1.7 6.7 34.942
*modele cu motorizări echivalente sau apropiate

Comentarii (3)

  • Edikkk
    La preţul ăsta, mai bine te duci direct la VW ID.4
    6 1
  • @edikkk
    Sau la Tesla 3 din Germania daca te uiti si la cat costa in plus optiunile.
    5 0
  • andrei
    corectie: va accelera in 6.7 cu destula energie in baterie. altfel canci. iar dupa 3-4 accelerari cu talpa la podea si depasiri in serie cred ca adio energie in baterie.
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru