În 2020 vom vedea un nou crossover Cupra: spaniolii ar putea opta pentru un sistem plug-in hybrid cu peste 300 CP

de Cornel Șocariciu
Vineri, 23.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În 2020, Cupra, brandul de performanță Seat, va lansa un nou crossover. Conform primelor informații, spaniolii vor pregăti un sistem de propulsie plug-in hybrid cu peste 300 de cai putere.

În urmă cu câteva săptămâni, Cupra a devenit oficial un sub-brand SEAT. Momentul a fost marcat de lansarea SUV-ului de performanță Cupra Ateca (foto). În cadrul Salonului Auto de la Geneva, spaniolii au expus conceptul Cupra e-Racer, un prototip electric gândit pentru cursele de circuit.

Acum, Cupra mai face un pas și ne anunță că în 2020 vom cunoaște un nou crossover de performanță. Acesta ar urma să devină vârful de gamă Cupra și, reprezentanții brandului spaniol, nu exclud integrarea unui sistem de propulsie plug-in hybrid cu peste 300 de cai putere. Totodată, crossoverul gândit de divizia de performanță va putea fi achiziționat și sub sigla Seat.

"Acesta crossover a fost gândit ca un Cupra, dar îl vom vinde și în cadrul Seat. Proiectul va funcționa dacă avem volume mari", a declarat Luca de Meo, CEO-ul Seat.

Pentru versiunea comercializată sub logo-ul Seat, inginerii ar urma să folosească tot un sistem plug-in hybrid, însă puterea oferită va fi de circa 200 de cai.

Tot în 2020, Seat va lansa primul model electric dezvoltat pe platforma MEB a Grupului Volkswagen.

Acesta va avea dimensiuni apropiate de cele ale modelului compact Leon și promite o autonomie de 500 de kilometri. 

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru