În așteptarea lui Kodiaq, Skoda Yeti e la a doua tinerețe: cererea e atât de mare, încât mașina se produce în cinci fabrici

de Bogdan Mirică
Luni, 19.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a anunțat că va mări producția lui Yeti în urma cererii foarte mari pe care a înregistrat-o. În prezent, cel mai mic SUV al cehilor este asamblat în cinci fabrici la nivel mondial.

Skoda profită de cererea fantastică de SUV-uri din Europa, însă, surprinzător, nu cu ajutorul lui Kodiaq. SUV-ul abia a fost lansat și urmează să ajungă la clienți spre sfârșitul anului. Până atunci, clienții dau năvală în showroom-urile cehilor în căutare de Yeti.

Chiar dacă se află de șapte ani pe piață și nu a fost niciodată un best-seller în segment, se pare că micul crossover trăiește a doua tinerețe. Una miraculoasă, având în vedere că atenția clienților ar fi trebuit să fie canalizată către noul Kodiaq.

Potrivit brandului ceh, producția lui Yeti a fost suplimentată pentru a face față cererii. Micul SUV va ocupa cea mai mare capacitate a uzinei Nizhniy Novgorod din Rusia, acolo unde ia naștere alături de Octavia încă din 2012. În prezent, Yeti este asamblat în Cehia la Kvasiny, în Ucraina la Solomonovo, în Kazahstan la Oskemen și în China la Anting.

De-a lungul carierei, Skoda a vândut 580.000 de exemplare Yeti la nivel global, însă valoarea ar urma să crească simțitor în următoarea perioadă.

Chiar dacă faceliftul a venit tocmai în 2013, Yeti nu dă semne de îmbătrânire. 

Comentarii (1)

  • Bau Bau
    Asta insemana sa fii mafiot !
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru