În aşteptarea lui Logan şi Sandero facelift, Dacia raportează vânzări record de aproape de 300.000 de unităţi în prima jumătate a anului

de Daniel Popescu
Joi, 07.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a comercializat peste 297.000 de unităţi în prima jumătate a anului, un nou record pentru brandul românesc după o creştere de 2.5% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

În aşteptarea facelift-urilor pentru Logan şi Sandero, Dacia continuă să îşi sporească nivelul vânzărilor la nivel global. Potrivit ultimului raport furnizat de Grupul Renault, Dacia a înregistrat vânzări record în prima jumătate a anului, după ce a reuşit să comercializeze 297.089 de unităţi.

Creşterea este una mai degrabă simbolică, de numai 2.5%, însă aceasta marchează apropierea de pragul de 300.000 de unităţi şi perspectiva de a doborî recordul de 550.000 de unităţi vândute pe tot parcursul anului trecut. Din numărul total de unităţi, 21 357 au fost reprezentate de segmentul vehiculelor comerciale uşoare. "Dacia a continuat să crească şi să stabilească un nou record de vânzări în această jumătate de an", afirmă Thierry Koskas, vice-preşedinte excutiv al departamentului de vânzări şi marketing din cadrul Grupului Renault.

Urmareste Automarket
Vânzările Dacia din următoarea perioadă ar putea fi impulsionate şi de startul producţiei modelului Dacia Sandero la uzina din localitatea algeriană Oran, care a avut loc în 23 iunie.

Performanţa Dacia vine la numai câteva săptămâni după ce constructorul roman a anunţat atingerea pragului de 4 milioane de unităţi comercializate la nivel global în întreaga sa istorie. 

Compania-mamă Renault a reuşit să obţină o creştere şi mai spectaculoasă la nivel global după comercializarea a 1.223.714 unităţi, în creştere cu 16% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Regiunea cu cel mai mare progres a fost cea care grupează Africa, Orientul Mijlociu şi India (38%), însă Europa reprezintă de asemenea un motor important de creştere (14%), cu vânzări totale de 968.603 unităţi.

Francezii au anunţat că deţin 27% din piaţa de maşini electrice din Europa, după o creştere cu 40% a vânzărilor pentru Renault Zoe.

Via Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru