În așteptarea lui Puma: producția Ford la uzina de la Craiova a crescut cu 1.2% în primele cinci luni ale anului, la aproape 60.000 de unități Ecosport

de Daniel Popescu
Joi, 27.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a produs aproape 60.000 de unități Ecosport la uzina de la Craiova în primele cinci luni ale anului, în creștere cu circa 1.2% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Producția uzinei pe care Ford o deține în România la Craiova s-a menținut relativ constantă în prima parte a acestui an, în condițiile în care cererea pentru SUV-ul Ecosport nu a înregistrat oscilații majore la nivel european.

Potrivit datelor oficiale publicate în această săptămână de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA), Ford a produs la Craiova 12.714 unități Ecosport pe parcursul lunii mai.

Astfel, la nivelul primelor 5 luni ale anului, uzina Ford a produs în total 59.450 de unități, în creștere cu 1.2% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

La începutul lunii iunie, Dacia a anunțat o producție de 35.184 de unități în luna mai, prin care producția totală de la începutul anului a ajuns la 160.498 de unități. Cu alte cuvinte, România a produs 219.948 de unități în primele cinci luni ale anului la uzinele de la Mioveni și Craiova.

Producția uzinei de la Craiova va crește treptat spre finalul acestui an, întrucât Ford va începe producția noului SUV Puma, care a fost prezentat oficial în această săptămână. Noul model va fi produs alături de Ecosport, iar Ford a anunțat anterior că intenționează să angajeze încă 1.700 de persoane. De altfel, este foarte posibil ca Puma să aibă mai mult succes decât Ecosport, ca urmare a numeroaselor noutăți introduse pe acest model.

Via APIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru