În așteptarea viitorului BMW M5 ne mulțumim și cu noul Alpina B5 și drifturile sale (VIDEO)

de Bogdan Mirică
Luni, 20.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alpina a publicat un clip oficial care anticipează viitorul B5, model programat să debuteze la Geneva. Sedanul de performanță va ține loc de vârf de gamă până la debutul lui BMW M5.

În așteptarea noii generații a sedanului de performanță BMW M5, Alpina, tunerul de casă BMW, se pregătește deja să dea naștere unui substitut.

Este vorba despre noua generație a modelului Alpina B5, bazat pe actuala generație Seria 5, dar modificat intens pentru a oferi performanțe apropiate de cele pe care le promite de obicei divizia BMW M.

Noul Alpina B5 își va face debutul oficial în cadrul Salonului Auto de la Geneva, programat la începutul lunii martie. Până atunci însă, Alpina ne oferă un clip video care trădează o parte din trăsăturile modelului, chiar dacă acesta este intens camuflat.

Esential 591 de cai putere oferea vechiul Alpina B5.
Având în vedere că vechea generație Alpina B5 folosea un motor V8 de 4.4 litri și livra 591 de cai putere, este aproape inevitabil să nu ne gândim că noua generație va depăși fără probleme pragul de 600 de cai. De asemenea, folosirea platformei CLAR pentru construirea noului Seria 5 reprezintă încă un avantaj pentru B5, care va fi și mai ușor decât predecesorul său.

În condițiile în care versiunea de serie BMW M550i poate accelera de la 0 la 100 de km/h în doar 4.0 secunde (și are doar 469 de cai putere), ne putem aștepta ca B5 să scadă sub acest prag psihologic.

Comentarii (2)

  • Se pare ca E63 AMG cu 3,4 sec pana la 100km/h "s-a dus cu capul rau" sub pragul psihologic de 4 sec ........E cazul ca BMW sa "miste" mai repede din picioruse.
    1 1
  • Popescu
    BMW pana acum nu a avut 4x4 pe modelele de performanta. De acolo si diferenta de acceleratie.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru