În Canada, jurnaliștii care testează Porsche Taycan primesc și un Tesla Model S pentru comparație

de Bogdan Mirică
Miercuri, 13.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Atunci când primesc o cerere pentru test drive, cei de la Porsche Canada le pun la dispoziție jurnaliștilor un Taycan, dar și un Tesla Model S, pentru a favoriza comparația.

Porsche a lansat modelul electric Taycan în 2019, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt. Încă de la început, constructorul din Stuttgart a declarat că primul său model electric de serie a fost dezvoltat ca un rival direct pentru Tesla Model S. O mișcare îndrăzneață, având în vedere ca Model S era deja de o perioadă bună pe piață și avea o bază solidă de fani.

Au trecut doi ani de la acel moment, s-au născut multe comparative, însă Porsche promovează în continuare rivalitatea pe care o are taycan cu Model S. Divizia Porsche Canada chiar le împrumută jurnaliștilor care iau la test modelul Taycan și o Tesla Model S pentru a le putea compara mai bine.

Acest lucru se întâmplă și pentru că Tesla a desființat, anul trecut, în luna octombrie, întregul departament media. Patrick Saint-Pierre, managerul departamentului de relații publice al Porsche Canada, este cel care a avut ideea. Ideea s-a implementat repede pentru că s-a găsit rapid un Model S P100 la una dintre reprezentanțele Porsche din zonă.

Cei de acolo au fost de acord să o împrumute pentru comparativ, însă pe o perioadă determinată.

Trebuie menționat că nu este prima dată când se întâmplă asta. La începutul anului trecut, când erau organizate primele sesiuni de test cu Taycan în Statele Unite, reprezentații locali au adus și un Tesla Model S din același motiv: pentru ca jurnaliștii să le poată compara.

via: Carscoops
foto: Caranddriver

Comentarii (3)

  • O Tesla Model S P100? Dar aceasta masina nici nu exista. Cum poti sa-i dai cuiva ceva ce nu exista?
    4 2
  • Johnny
    Si ce pret ii afiseaza la Tesla? Cel de lista comparat cu Taican cu max de discounturi si tot iese dublu de scump ca doar e made in germany, merita automat nu?
    8 7
  • Calingura
    Romanul moare de grija Apple, Tesla și a americanilor batuti de politie. Ma cum sunt ei prigoniti și cum Tesla e atat de mișto și vor sa ii fure gloria germanii cei rai și urâți. Of of.
    13 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru