În premieră, Audi ar putea achiziționa o platformă de la partenerii chinezi

de Alexandru Monenciu
Joi, 13.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, constructorul german de automobile ar putea achiziționa o platformă, pentru modele electrice, de la partenerii SAIC Motors din China.

China este o piață foarte importantă pentru mașinile cu zero emisii, iar Audi a cam ratat startul în această zonă a lumii.

Tocmai de aceea, pentru a facilita dezvoltarea de noi modele cu zero emisii, dar și pentru a-și îmbunătăți poziția pe această piață, Audi ar urma să achiziționeze o platformă electrică de la partenerii din China, SAIC Motors.

Ar fi o premieră, având în vedere că, până acum, Audi a utilizat întotdeauna platforme din interiorul Grupului Volkswagen.

Așa cum bine știi, Audi lucrează la dezvoltarea unei platforme proprii, denumită PPE, împreună cu Porsche. Dar din cauza unor probleme de software, proiectul a fost încetinit, iar lansarea lui Porsche Macan (bazat pe această platformă) amânată.

Șeful Audi, Markus Duesmann, a vorbit anterior despre posibilitatea achiziționării unei platforme de la partenerii chinezi.

via Carscoops

Comentarii (7)

  • Ce cum???
    Pai nu erau germanii, francezii si alti europeni impotriva chinezilor?
    Acum vinde si VAG o chinezarie cu pretentii de Made in Germany?
    Hai ca sunt simpatici.
    11 3
  • Mircea Badea
    :)) exact ce prevesteam. in curand ne vom inchina la sosetele chinezilor.
    europa medievala...
    6 2
  • inexorabil
    GM-ul (strict) american, în ultimii ani de tutelă asupra lui Opel: “Da’ de ce să ne mai agităm? Las’ să ducă nemţii mai mult de jumătate din sarcini: cu platformele, cu arhitectura, cu motoarele. Noi doar le preluăm şi le aplicăm însemnele noastre, că doar locuim sub acelaşi acoperiş juridic şi, deci, ne exercităm dreptul, autoritatea. Şi oricum şenilele tancului marketing nivelează totul”.

    Cam aşa judecă astăzi…Triada, cu privire la gălbejiţi; deosebirea este că există pericolul de a fi “înghiţită” de aceştia. Interesant este că, în urmă cu nişte ani/decenii, chinezii au fost, cumva (şi, tot aşa, la ei acasă), sub tutela nemţilor. Au învăţat meserie de la ei (în mod analog, CIH, alias motorul de bază al lui Opel, a fost gândit la Detroit). Şi ştiţi ce se spune despre ucenici (cu ţinta pe maeştri).
    2 1
  • @inexorabil
    pe tine cand te inlocuieste un chinez?
    5 2
  • inexorabil
    De ce? Ar fi musai? :D

    Să ne îndrume cei deja trecuţi prin experimentul cu pricina. Aşadar, cu cine am onoarea? Cu Ma Fa Nik?
    1 1
  • @inexorabil
    nu, sunt fratele tau electric si mai sanatos, daca iti vine sa crezi..
    2 3
  • inexorabil
    Deci îţi dai seama că m-a ucis (de-adevăratelea şi demult) propriul meu dizel. În toţi aceşti ani, am dialogat (chiar?) cu tine de Dincolo (dar cu acces la net; când evadez din salon :D).

    Mă voi răzbuna însă. Adică voi face gargară cu benzină, ca să conchid: zât, bă! Bă dizele (ia te uită: rimează cu Fănele).

    PS. Deja mă aştept să-mi închini ode: “Te-ai hotărât s-o cruţi!”. Pe cine? Pă Veorica (varză) dă Brucsel.

    PPS. Acuma ce-ai pofti mata? S-o electrizez?? Mi-e că sare pe mine şi io nu ştiu de-astea geronto.
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru