Înapoi în viitor: Legendarul DeLorean DMC-12 reintră în producție și poate fi deja comandat

de Bogdan Mirică
Miercuri, 19.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
DeLorean DMC-12 se întoarce pe piață. Într-o formă ușor modernizată, dar la fel de exclusivist ca modelul original. Primele comenzi pot fi depuse deja în Statele Unite.

Deși părea o propunere fantezistă în urmă cu câțiva ani, îmblânzirea legilor americane a făcut posibilă renașterea unei mașini legendare. Pentru că poate evita costisitoarele teste de impact impuse de piața din SUA, având în vedere numărul redus de exemplare vândute, DeLorean DMC-12 se va putea întoarce pe stradă.

Ca o replică retro a modelului devenit celebru după filmul Înapoi în viitor, apărut la mijlocul anilor '80.

DeLorean a deschis oficial comenzile pentru DMC-12, iar doritorii se pot înscrie deja pe site, chiar și fără a plăti un avans. Americanii anticipează că o singură mașină va fi produsă în fiecare lună la fabrica din Humble, Texas. Producția ar urma să crească doar dacă există suficientă cerere.

Esential 1 mașină pe lună se va produce inițial la fabrica DeLorean
90.000 de euro ar urma să coste cel mai scump DeLorean.
DeLorean dă asigurări că are suficiente componente originale pentru a construi 300 de unități DMC-12, fix după specificațiile de atunci, însă cu o serie de îmbunătățiri esențiale.

Deși DeLorean nu a oferit încă informații concrete, surse neoficiale susțin că vechiul motor V6 de 130 de cai putere va fi înlocuit cu unul ceva mai modern.

Probabil tot un V6 sau chiar un V8, capabil să livreze între 300 și 400 de cai putere. Vor fi aduse îmbunătățiri și frânelor, suspensiei și interiorului.

Asta înseamnă că și prețul va fi unul pe măsură, estimat între 85.000 și 100.000 de dolari, echivalentul a maxim 90.000 de euro.

Comentarii (3)

  • Felicitari! O veste cum nu se putea mai buna pentru industria auto si fanii care iubesc acest model.
    19 0
  • hazard
    Back to the future! :)
    15 0
  • inexorabil
    Automarket, mă bucur că, ȋn ultimele zile, v-ați menținut pe o linie de articole “gustoase”…Culmea, acestea nu sunt ancorate ȋn “trendul” electro-autonomelor.

    DMC a ȋnviat, Borgward se opintește să revină ȋn atenția publicului (cu un indispensabil reazem chinezesc, dar nu se poate altfel ȋn această “economie globală” care nu ȋncurajează ideile temerare, ci cântă doar aria uniformizării și a conformismului…) – oare ce surprize (plăcute) ne vor mai oferi aceste timpuri bizare?...

    Se preconizează că prețul lui DMC-12 va fi unul “condimentat” ? Las’ să fie!!! Mașina asta “arată ȋntr-un mare fel”, cum se spune ȋn jargonul forumiștilor, deci ȋși va justifica prețul.

    Din nefericire, nu suntem de nasul ei…Evident, mi-ar plăcea măcar s-o ȋncerc, dar parcă nu s-ar preta la firea noastră, la caracterul nostru, la cultura noastră, la…cultul nostru – chiar dacă fondatorul companiei era român după tată! Așa că ne rezumăm la niște impresii de moment și…asta e; ne ȋntoarcem la ceea ce știm, vrem și putem noi. Ferice ȋnsă de viitorii deținători cu drepturi depline!
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru