Încă un monovolum cade pradă SUV-urilor: Kia Venga nu va primi o nouă generație

de Daniel Popescu
Miercuri, 21.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia intenționează să renunțe treptat la producția monovolumului Venga ca urmare a popularității SUV-urilor, mai ales că sud-coreenii au lansat noul Stonic.

Constructorii auto renunță treptat la dezvoltarea unor noi monovolume, ca urmare a faptului că interesul pentru acest segment a scăzut dramatic pe măsură ce popularitatea SUV-urilor a crescut.

Ultimul exemplu este oferit acum de Kia, care a confirmat că monovolumul Venga nu va primi o nouă generație și nu va fi înlocuit.

"Este dificil să justificăm o nouă generație. Segmentul monovolumelor este într-un declin constant. Pe măsură ce segmentul s-a îngustat, s-a creat o altă oportunitate pentru noi, iar vânzările merg bine acum. Va mai rămâne pe piață câțiva ani, am putea limita producția, dar va deveni foarte dificil. Oamenii obțin ceea ce vor cu un SUV în locul unui monovolum", afirmă Michael Cole, COO-ul Kia Europa.

De altfel, producătorul sud-coreean s-a alăturat trendului de a dezvolta noi SUV-uri de mici dimensiuni și a lansat recent noul Kia Stonic. Teoretic, Stonic nu reprezintă un înlocuitor pentru Venga, însă este evident că asiaticii mizează pe atragerea foștilor clienți ai monovolumului.

Un alt monovolum a cărui dezvoltare a fost abandonată este Nissan Note, decizia fiind luată după lansarea noii generații Micra la Salonul Auto de la Paris din toamnă anului trecut.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • Se pare ca epoca monovolumelor a cam apus. Acum la putere sunt SUV-urile.
    2 1
  • Marian
    La o stire anterioara despre Stonic am zis ca Venga va disparea din peisaj si toata lumea mi-a dat cartonas rosu ...
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru