Încă un pas: Volkswagen, aproape să găsească soluţia Dieselgate pentru motoarele de 3.0 litri

de Daniel Popescu
Marti, 10.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen este foarte aproape să găsească soluţia potrivită pentru a remedia motoarele de 3.0 litri implicate în scandalul Dieselgate din Statele Unite.

Volkswagen a anunţat în 21 aprilie ca a ajuns la un acord de principiu cu autorităţile americane în privinţa modului în care va rezolva problemelele cu emisiile ale celor 480.000 de vehicule cu motoare diesel de 2.0 litri din Statele Unite. La vremea respectivă, cele două părţi nu au menţionat nimic despre motorul diesel de 3.0 litri care echipează 85.000 de unităţi de la Voklswagen, Audi şi Porsche.

Totuşi, o sursă din cadrul constructorului german a dezvăluit sub protecţia anonimatului ca Volkswagen este foarte aproape să găsească o soluţie, iar în prezent sunt stabilite ultimele detalii tehnice. Ulterior, vor fi făcute o serie de teste finale pentru a verifica eficienta update-ului software pe care îl vor primi unităţile afectate, însă este posibil ca Volkswagen să utilizeze şi un catalizator suplimentar din motive de precauţie.

Urmareste Automarket
Unitatea de 3.0 litri este disponibilă pe Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne, Audi A6, A7 şi A8, dar şi pe Audi Q5 şi Q7.
Volkswagen şi autorităţile americane au refuzat să comenteze informaţiile, iar următoarea întâlnire oficială pe marginea acestui subiect va avea loc în 19 mai.

Ulterior, în 21 iunie, expira termenul limită la care Volkswagen trebuie să anunţe soluţia concretă pe care o va aplica în cazul celor 480.000 de unităţi dotate cu motorul diesel de 2.0 litri.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • sa importe si americanii shell diesel nitro+ si gata rezolvarea.
    5 1
  • scimba normele de poluare
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru