Încă un revelion cu probleme în Franța: 650 de mașini au fost incendiate în noaptea dintre ani

de Bogdan Mirică, Foto: www.dreamstime.com
Marti, 03.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Poliția franceză a anunțat că noaptea de revelion a dt din nou de lucru pompierilor. 650 de mașini au fost incendiate în urma unui obicei periculos, apărut în 1990.

În vreme ce în majoritatea țărilor europene noaptea care marchează începerea unui nou an calendaristic este un prilej de bucurie, în Franța este un coșmar. Cel puțin din 1990 până în prezent.

La începutul anilor '90 o serie de proteste de stradă au dat naștere unei mode care a luat amploare: incendierea mașinilor. Potrivit rapoartelor poliției din Franța, aproximativ 650 de mașini au fost incendiate în noaptea de Revelion pe tot cuprinsul Franței. Astfel, numărul incidentelor de acest gen a crescut față de 2015, când se înregistrau 602 mașini în flăcări.

Esential 650 de mașini au fost incendiate în noaptea de Revelion în Franța.
602 mașini au fost incendiate în noaptea de Revelion a anului 2016.
Ministerul de Interne francez avertizează că acest fenomen devine din ce în ce mai popular. În plus, în noaptea dintre ani, cei 100.000 de polițiști mobilizați în orașele din Hexagon au înregistrat mai multe cazuri de agresiuni verbale și fizice.
Pentru incendierea mașinilor au fost reținute 454 de persoane, 300 dintre acestea fiind deja acuzate de acte de vandalism.

Chiar dacă 650 de mașini și-au găsit sfârșitul în noaptea care a făcut trecerea între 2016 și 2017, acesta nu este cel mai mare număr înregistrat în Franța. Cea mai mare rată a incendierilor auto a fost consemnată între 2005 și 2009.

Mai mult, în anii 2010 și 2011, poliția a refuzat să anunțe numărul mașinilor incendiate, semn că ar fi putut exista un record negativ.

via rusiatoday

Comentarii (4)

  • Dedicatie pentru fanii melodiei "Vreau o tara ca afara" :PPP
    15 3
  • Mă întreb dacă vreunul din acești "viteji" deține sau măcar conduce o mașină...
    11 3
  • Octavian
    Prea multe "Drepturile omului" strica.
    8 6
  • Octaviane, când o să te faci mare, vei înțelege că este exact invers.
    8 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru