Informații despre noua generație Skoda Octavia: prezentare programată în 11 noiembrie și o posibilă versiune plug-in hybrid

de Cornel Șocariciu
Marti, 01.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Skoda Octavia va fi prezentată în 11 noiembrie în Praga, conform unor surse apropiate companiei din Mlada Boleslav. Modelul producătorului ceh ar putea primi și o versiune plug-in hybrid preluată din gama viitorului Volkswagen Golf.

Oficialii Skoda au confirmat încă din luna martie că Octavia va primi în acest an o nouă generație. Zvonurile anunțau debutul modelului de clasă compactă în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, însă oficialii companiei preferă un eveniment dedicat.

"Vom introduce o nouă generație Octavia mai târziu în acest an, la timp pentru aniversarea de 60 de ani a modelului", a declarat la începutul acestui an Benard Maiher, CEO-ul Skoda.

Acum, conform unor voci apropiate companiei, Skoda va prezenta noua generație Octavia în 11 noiembrie la Praga. Evenimentul va avea loc la doar câteva săptămâni de la debutul noului Volkswagen Golf, prezentarea modelului german fiind programată pentru luna octombrie.

Din punct de vedere estetic, viitoarea generație Octavia va renunța la farurile duble introduse în urmă cu câțiva ani pe actuala versiune (foto). De asemenea, vor exista modificări la nivelul stopurilor, în timp ce numele mărcii va fi inscripționat pe spate în locul clasicului logo al brand-ului.

Conform informațiilor apărute în presa internațională, modelul de clasă compactă dezvoltat de constructorul din Mlada Boleslav va fi disponibil cu motoare diesel și benzină, dar va primi și versiuni mild-hybrid și plug-in hybrid.

Cel mai probabil, varianta PHEV va miza pe aceeași configurație pregătită pentru viitorul Golf GTE. În cazul modelului german, sistemul de propulsie va fi oferit în două versiuni de putere: 204 CP și 245 CP.

În ceea ce privește interiorul, viitoarea generație Octavia va prelua o serie de elemente de pe noul Scala, model prezentat în luna decembrie a anului trecut.

Via | Motor1

Comentarii (8)

  • Anonim
    O masina care ofera mult spatiu destul de confortabila perfecta pentru o familie care nu vrea SUV doar ca asa este trendul .
    17 3
  • stefan
    perfect, intai golf si apoi octavia. am din ce alege. vedem cu ce vine fiecare model. evident pt drive-test mai astept.
    11 3
  • Adrian M
    Pai lumea prefera suv ca nu mai trebuie sa fii atent la borduri si nu ti trebuie loc liber de 5m ca sa parchezi ditai placinta plus vizibilitatea mai buna din suv...
    Dezavantajul major la suv ului este ruliul dar nici Octavia nu se poate lauda cu o suspensie spate extraordinara ca de unde bani de punte independenta.
    Dar romanul prefera masina sa intre si porcul si cortul in ea pe cand europeanul prevere clio sau captur si polo sau t-roc ca sunt mai utile in oras unde petrecem 90% din timp.
    11 3
  • andrei
    lo. in tarile civilizate sa parchezi peste borduri sau pe trotuar e egal amenda. nici nu se discuta.
    11 2
  • Anonim
    Adrian M poate este cazul tau ca petreci 90% din timp in oras .Eu folosesc masina la drum lung in oras avem transport in comun, bicicleta mers pe jos . Cei mai de condamnat sunt posesorii de suv care o ard doar in oras cu el si ala 4X4 . Octavia nu va avea niciodata ruliul unui suv chit ca nu toate modelele Octavia sunt cu punte spate independenta .
    13 4
  • doar mie mi se pare ca design-ul involueaza la Skoda? uitati-va la Superb facelift... a pierdut din eleganta, parca se indreapta spre aspectul tipic utlitarelor... au mai ”inventat” si scrisul marcii pe ”oblonul” spate
    5 8
  • olteanu
    @dany
    Ai perfecta dreptate prietene.
    Politica VAG este: design-ul in jos, preturile in sus.
    Au baietii bani de reculperat dupa Dieselgate.
    8 2
  • Vești bune! Cel mai probabil scăpăm de cele 4 faruri urâte. Asta doar să nu vină unele ca la Scala... generația fără facelift mi se pare cea mai frumoasă Octavia.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru