Informații despre versiunea de serie a conceptului Cupra Formentor: modelul va fi prezentat în 2020 și va avea sistem plug-in hybrid de propulsie

de Cornel Șocariciu
Luni, 16.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Versiunea de serie a conceptului Cupra Formentor va fi prezentată în 2020. Conform unor surse apropiate companiei, SUV-ul producătorului spaniol va fi echipat cu un sistem de propulsie plug-in hybrid cu 245 de cai putere.

Cupra, sub-brandul de performanță lansat în 2018 în cadrul Salonului Auto de la Geneva, a prezentat conceptul Formentor la începutul anului curent. Primul concept de sine stătător pregătit de sub-brandul iberic a fost echipat cu un sistem plug-in hybrid, iar conform reprezentanților companiei, acesta va sta la baza unui model de serie.

Acum, un prototip al viitorului SUV de serie bazat pe conceptul Formentor a fost surprins în timpul testelor. Conform primelor rapoarte, modelul va fi prezentat la jumătatea anului viitor și va prelua o mare parte dintre elementele de design ale conceptului.

Aceleași surse apropiate constructorului iberic spun că versiunea de serie a lui Cupra Formentor va prelua și sistemul plug-in hybrid de propulsie prezentat la începutul anului curent. Sistemul de propulsie generează 245 de cai putere, iar acumulatorul pregătit de Cupra oferă suficientă energie pentru a parcurge până la 50 de kilometri (valoare calculată conform standardului WLTP) în modul electric.

De asemenea, voci apropiate companiei spun că viitorul model va primi și o motorizare "clasică" pe benzină.

Spre deosebire de Cupra Ateca, versiunea de serie a lui Formentor va avea dimensiuni ceva mai mari. Pentru interior, ibericii vor pregăti scaune sport, un instrumentar digital de bord și un ecran central tactil cu o diagonală de 10 inch.

Aceleași surse menționează că debutul comercial va avea loc tot în 2020.

Comentarii (1)

  • e viitorul SEAT León gen.4 suvizat se stie de un an
    stil frumos dar prea multe presupuneri confuzii si repetitii degeaba
    pt noi, ca cei din marketingul vag se bucura
    14 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru