Informații despre viitoarea generație BMW X1: SUV-ul nemților ar urma să debuteze în 2022. Versiunea electrică va fi lansată până la finalul lui 2023

de Cornel Șocariciu
Marti, 25.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a demarat deja procesele pentru dezvoltarea noii generații X1. Conform surselor apropiate companiei, SUV-ul va fi prezentat în a doua parte a anului 2022. Versiunea electrică iX1 a fost confirmată de reprezentanții BMW și va debuta până la finalul anului 2023.

La jumătatea anului trecut, BMW a pregătit o serie de noutăți pentru X1 (foto). SUV-ul a beneficiat de câteva îmbunătățiri la nivel estetic și a primit și o serie de noutăți în dreptul sistemelor și tehnologiilor disponibile la interior. Totodată, nemții au introdus în gama de motorizări și o variantă plug-in hybrid.

Între timp, designerii, inginerii și tehnicienii BMW au demarat procesul pentru dezvoltarea unei noi generații X1, iar unul dintre prototipurile de teste a fost surprins în timpul unei sesiuni care a avut loc pe drumurile publice.

Conform unor surse apropiate companiei, viitorul SUV dezvoltat de constructorul bavarez va prelua o parte dintre elementele de design disponibile în prezent pe Seria 1, în timp ce interiorul va fi echipat cu cele mai noi tehnologii lansate în ultima perioadă de BMW.

Aceleași voci spun că viitorul X1 va avea la bază o versiune îmbunătățită a platformei UKL și va fi disponibil cu motoare diesel, pe benzină, dar și într-o variantă plug-in hybrid.

În plus, noua generație X1 va avea și o variantă electrică (iX1). Această informație a fost confirmată de oficialii BMW în urmă cu câteva săptămâni.

Viitoarea generație X1 preia și implementează strategia Power of Choice, o abordare lansată de BMW pentru a putea îndeplini nevoile de mobilitate specifice clienților din întreaga lume. Primul model gândit după această strategie este X3, SUV-ul fiind disponibil cu motoare diesel și benzină, dar și în versiuni PHEV și electrice (iX3).

În următoarea perioadă, strategia Power of Choice va fi implementată atât pe noul Seria 7, cât și pe viitorul Seria 5.

Conform surselor, noua generație BMW X1 va fi prezentată în a doua parte a anului 2022, în timp ce varianta electrică iX1 va debuta până la finalul anului 2023.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru