Informații despre viitorul Audi R8. Ar putea debuta în 2023 cu motor V8 twin-turbo

de Alexandru Monenciu
Marti, 19.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, viitoarea generație Audi R8 ar putea debuta cel mai devreme în 2023. Deși nu este nimic oficial, supercar-ul german ar urma să renunțe la motorul V10 aspirat natural în favoarea unui V8 twin-turbo.

R8 este unicul supercar din portofoliul Audi. Mai mult, vine echipat cu un motor V10, aspirat natural. Dar, dacă ar fi să ne luăm după zvonurile care circulă prin presa de specialitate, zilele acestui model, în această configurație, sunt numărate.

La începutul acestui an, un oficial de rang înalt al producătorului din Ingolstadt declara că deși R8 este un model important pentru brand, succesorul său nu va fi doar un model asemănător, dar echipat cu un motor electric, ci va trebui să fie un R8 diferit.

Acum, germanii de la Auto Bild susțin că un viitor Audi R8 ar putea debuta cel mai devreme în 2023. Sub capotă nu vom mai regăsi motorul V10 aspirat natural, ci agregatul V8 twin-turbo, de 4.0 litri, care echipează în prezent mai multe modele al Grupului Volkswagen.

Potrivit aceleiași surse, sistemul de propulsie ar urma să aibă o formă de electrificare. Totodată, este luată în considerare inclusiv o versiune pur electrică.

Dacă îți aduci aminte, R8 a mai cochetat o dată cu așa ceva.

Ne referim aici la versiunea R8 e-tron care a debutat în 2015 și care a fost replicată în mai puțin de 100 de exemplare. Acum, însă, ar putea avea mai mult succes.

via Auto Bild

Comentarii (8)

  • LUCCI LUCIANO
    Îu ! V8? Păi.....parcă se scufunda planeta din cauza motoarelor astea....sau cum e? Nu mai fac lanterne pe roti, astia de la Audi?
    10 4
  • Lucci, Motoarele astea sunt pentru clase nu pentru mase.
    9 2
  • LUCCI LUCIANO
    Se zice :,, pt RASE, nu pt mase" BLM sau, cum se zice in romaneste...PLM !
    6 3
  • Seriff
    V8, mult succes AUDI!
    6 2
  • @Seriff
    succes la ce? cine o sa mai cumpere asa ceva perimat cand un e-tron GT il zdrobeste la toate capitolele? asta asa, sa raman in curtea lor, ca altfel puteam sa zic Tesla, Porsche sau altele
    1 11
  • cu e-Tron vei zdrobi doar seminte la kaufland in asteptarea incarcarii bateriei.
    La Tesla nu poti zdrobi nimic ca semintele sunt umede pentru ca n-au rezolvat problema ploii in habitaclu.
    8 3
  • @edikkk
    E pt aia care cumpara Patek Philippe, nu Citizen. Adica pt cunoscatori, care apreciaza altceva decat statisticile
    6 0
  • inexorabil
    Mafănikkk, tot nu m-ai/ne-ai lămurit, bre. De ce “super sport electrice” ??? Nu susţineţi voi visceral că “viteza ucide” ?! Aţi admite să vedeţi babe aventurate pe zebră, dar luate pe capotă de “comunişti”, “corupţi” şi “cocalari” (în noua situaţie, dânşilor li se va ataşa particula distinctivă “e-“ în faţă) ?

    La urma urmei, au hotărât autoritar stăpânii voştri (volens nolens, şi ai noştri) să impună limita de 30 km/h intraurban (eventual 90 km/h interurban) ? Punct! Mucles!! În atare condiţii, despre ce “super sport” fabulezi?
    Aaa, da, m-am prins: voi înşivă nu vreţi să vă supuneţi legilor…Vă asigur că nu sunteţi mai cu moţ, fratziwear! Nu merge cu derogări “şmechere” precum: rigoare pentru căţei, licoare pentru dulăi.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru