Informații neoficiale: Audi e-tron GT va avea trei motoare electrice cu 700 de cai putere

de Daniel Popescu
Luni, 19.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Versiunea de serie a sportivei Aui e-tron GT va avea trei motoare electrice, tracțiune integrală și aproximativ 700 de cai putere, potrivit unor informații neoficiale din presa britanică.

Audi a publicat la începutul lunii octombrie o serie de teasere cu versiunea de serie a conceptului e-tron GT, ocazie cu care a oferit o serie de detalii despre sunetul artificial al modelului.

În schimb, germanii nu au publicat date tehnice pentru noul model. Conceptul care stă la baza lui e-tron GT era echipat cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, pentru a oferi astfel tracțiune integrală. În total, cele două motoare generau 434 kW, echivalentul a 590 de cai putere.

Totuși, publicația britanică Auto Express susține că versiunea de serie va fi mai puternică, întrucât va fi echipată cu trei motoare electrice. Două motoare electrice vor fi montate pe puntea spate, iar un al treilea va fi disponibil pe puntea față pentru a oferi astfel tracțiune integrală.

Sursa citată susține că motoarele vor genera în total echivalentul a circa 700 de cai putere. Nu este clar dacă această putere maximă va fi disponibilă doar pentru câteva secunde printr-un sistem de boost, așa cum se întâmplă și în cazul lui Porsche Taycan, care oferă în versiunea Turbo S 625 de cai putere și, prin funcția de boost Launch Control, 761 de cai putere.

Conceptul avea o baterie Li-Ion cu capacitate de 90 kWh și era montată sub podeaua conceptului, iar autonomia oficială era de peste 400 de kilometri.

Potrivit unor surse neoficiale, autonomia conceptului va fi valabilă și în cazul versiunii de serie.

Via Motor1

Comentarii (2)

  • luati-va fratilor audi din asta daca dacia spring va pute, ca nu va opreste nimeni.

    aaaa, e scump... am inteles. bine zicea cineva pe aici ...saraci dar cu pretentii
    1 1
  • bla bla
    @unu, pai daca Spring o sa aiba pretul vehiculat de aprox. 17-20k euro, atunci este scump pentru o masina cu motor de 44 cai putere si 17s pana la suta. Un Mini Cooper electric cu motor de 184 de cai si suta sub 7.5s este 32-33k Euro.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru