Informații neoficiale despre noua generație Skoda Fabia: platformă nouă, interior modern și fără motoare diesel

de Daniel Popescu
Miercuri, 28.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Skoda Fabia va fi dezvoltată pe platforma MQB A0 a Grupului Volkswagen și va avea un interior modern. Hackback-ul subcompact va avea doar motoare pe benzină, fără unități diesel.

Skoda a anunțat în toamna acestui an că noua generație Fabia va fi disponibilă pe piață în cursul anului 2021, cu un an mai devreme decât fusese planificat anterior.

La vremea respectivă, oficialii mărcii de la Mlada Boleslav s-au limitat să afirme că noua Fabia va fi "o mașină grozavă", fără să intre însă în alte detalii.

Publicația britanică Autocar susține acum că decizia de a grăbi lansarea este justificată de dorința de a renunța la actuala platformă și de trecerea la noua platformă MQB A0, aceeași cu cea utilizată de Volkswagen Polo, Seat Ibiza și Audi A1 Sportback.

Dacă tendințele actuale se vor păstra, noua generație Fabia ar trebui să aibă dimensiuni mai mari, pentru un confort sporit, în special în cazul pasagerilor din spate.

Potrivit unor surse, Fabia va avea elemente de design de la Kamiq, Scala și Octavia, însă principala noutate va fi la interor. Subcompacta va beneficia de ecrane cu dimensiuni mai mari, cea mai recentă versiune a sistemului de infotainment Skoda și de o serie de opțiuni de conectivitate.

Din punct de vedere tehnic, se anticipează că Fabia nu va mai fi disponibilă cu motoare diesel, ca urmare a noilor reglementări pentru emisii care vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2021.

Pe de altă parte, cel puțin în prima fază, nu vor exista nici motorizări mild-hybrid.

Prin urmare, la lansare, noua generație Fabia va putea fi achiziționată doar cu motoare pe benzină.

Se anticipează că prezentarea oficială a noii generații Skoda Fabia va avea loc în prima parte a anului viitor, în timp ce livrările ar urma să înceapă până la sfârșitul lui 2021.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • netam-nissan
    pai era culmea sa fie cu aceeasi platforma, motoare vechi si toate diesel.
    dar bine ca va avea macar ecrane grozav de mari daca mica citigo dispare.
    13 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru