Informații noi despre versiunea plug-in hybrid a SUV-ului BMW X3: 292 de cai putere și autonomie electrică de până la 46 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Luni, 04.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a publicat o serie de fotografii și detalii noi referitoare la versiunea plug-in hybrid X3 xDrive30e. SUV-ul producătorului german cu autonomie electrică de până la 46 de kilometri va fi disponibil începând cu primăvara anului viitor.

La începutul lunii martie, BMW a anunțat că actuala generație X3 va primi și o versiune cu sistem plug-in hybrid de propulsie. Acum, constructorul german anunță că producția lui BMW X3 xDrive30e va demara în luna decembrie la uzina din Spartanburg, SUA, urmând ca debutul comercial să aibă loc în primăvara anului viitor.

Odată cu aceste informații, producătorul bavarez a oferit și o serie de detalii tehnice noi referitoare la sistemul folosit pe X3 xDrive30e.

Sistemul plug-in hybrid este format dintr-un propulsor pe benzină de 2.0 litri care oferă 184 de cai putere și un motor electric capabil să ofere până la 80 kW. În total, BMW spune că sistemul de propulsie dezvoltă 292 de cai putere și 420 Nm. Resursele sunt puse în valoare de o cutie automată cu opt trepte și de sistemul de tracțiune integrală xDrive.

În aceste condiții, BMW X3 xDrive30e poate accelera de la 0 la 100 km/h în 6.1 secunde, în timp ce viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 210 km/h.

În modul electric, SUV-ul producătorului german va putea rula cu o viteză de top de 135 km/h.

Energia necesară motorului electric este oferită de o baterie cu o capacitate netă de 12 kWh. Conform oficialilor BMW, autonomia electrică a lui X3 xDrive30e este cuprinsă între 41 și 46 de kilometri, valorile fiind calculate conform standardul WLTP.

Cu bateria încărcată, versiunea plug-in hybrid a lui X3 va avea un consum mediu mixt de carburant cuprins între 2.2 și 2.8 litri pentru prima sută de kilometri (conform standardului WLTP).

Pentru reîncărcarea bateriei, clienții vor avea de așteptat aproximativ șase ore, atunci când este utilizată o priză casnică de 230V, sau 3 ore și 30 de minute în momentul în care este utilizat un sistem BMW i Wallbox.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru