Înmatriculările Dacia au scăzut în Franța cu 1.6% în prima jumătate a anului: scădere puternică de peste 7% în luna iunie

de Daniel Popescu
Marti, 02.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a înmatriculat aproape 76.500 de mașini noi în Franța în prima jumătate a anului, în scădere cu 1.64%, după o scădere puternică de peste 7% înregistrată în luna iunie.

Dificultățile înregistrate de piața auto europeană în acest an au efecte negative inclusiv asupra performanțelor înregistrate pe continent de Dacia, în ciuda faptului că brandul de la Mioveni a reușit periodic să înregistreze creșteri chiar și în perioadele de scăderi generale.

Pe piața franceză, de departe cea mai importantă pentru marca românească, Dacia a înmatriculat 76.449 de mașini noi în primele 6 luni ale anului, în scădere cu 1.64% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Rezultatele vin în contextul în care piața franceză în ansamblu a scăzut cu 1.83%, la un volum total de circa 1.16 milioane de unități. Prin urmare, cota de piață înregistrată de Dacia în Franța a rămas constantă la 6.45%.

Pe de altă parte, Dacia a avut o evoluție mai bună a înmatriculărilor comparativ cu Renault, care a a înregistrat o scădere de 6.31% a înmatriculărilor în același interval de timp, la puțin peste 221.000.

Scăderea înregistrată de Dacia la nivelul primei jumătăți a anului este explicabilă prin rezultatele modeste înregistrate de întreaga piața franceză în cursul lunii iunie.

De exemplu, Dacia a înmatriculat în iunie 15.330 de unități, în scădere cu 7.38%, în timp ce piața franceză în ansamblu a scăzut cu 8.42%, la aproape 231.000 de unități. În acest context, cota de piață a Dacia în iunie a fost de 6.54%, ușor mai ridicată decât cea înregistrată în aceeași perioadă a anului trecut, când a fost de 6.48%.

Un alt aspect interesant este că înmatriculările Dacia în iunie au înregistrat o scădere mai mică comparativ cu mari branduri franceze precum Renault (-13%) sau Peugeot (-15%), în timp ce Citroen a scăzut cu peste 6%.

Via CCFA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru