Ce mașini au înmatriculat europenii în primele 9 luni din 2023: Volkswagen, lider, Dacia pe 9

de Alexandru Monenciu
Vineri, 20.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen conduce topul mărcilor cu cele mai multe mașini înmatriculate, în Europa, în primele 9 luni ale anului. În Top 10 intră și Dacia.

În primele 9 luni ale anului 2023, europenii au înmatriculat aproape 900.000 de mașini Volkswagen. Mai exact, 873.432 de unități, cu 16.7% mai multe decât în aceeași perioadă din 2022. O cifră care pune constructorul din Wolfsburg pe primul loc, în fața Toyota și Renault.

Niponii de la Toyota ocupă locul 2 în topul mărcilor după numărul de înmatriculări, cu 513.463 de exemplare (+9.3%), iar Renault completează podiumul, cu 466.488 unități (+20.2%).

Următoarele locuri au fost ocupate, pe rând, de Peugeot, Skoda, Audi, BMW și Mercedes-Benz.

Pe locul 9 regăsim Dacia, cu 390.689 de unități, adică o creștere de 21.5% comparativ cu primele 9 luni din 2022. Producătorul de la Mioveni s-a clasat în fața unor mărci ca și Kia, Hyundai, Ford, Opel, Citroen și Fiat.

Chiar dacă nu intră în acest top 10, Tesla a înregistrat cea mai mare creștere a înmatriculărilor pe Bătrânul Continent: +131.2%, la 203.010 unități.

via ACEA

Comentarii (12)

  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    +131%??
    E clar, Tesla e în faliment.
    11 9
  • Dl. Monenciu, dacă tot nu citiți comentariile (și mă puneți să mă repet), îmi răspundeți și mie la o-ntrebare retorică?
    Este englezul, elvețianul sau norvegianul european sau nu? Că văd că iar ați dat copy-paste la datele ce privesc Uniunea Europeană dar în articol faceți referire la Europa și europeni.
    Așa că dați vă rog scroll la comunicatul ACEA până la pagina 7 și citați vă rog cifrele corecte.
    Sau referiți-vă doar la blocul comunitar altfel.

    Tesla.....scădere de 19,2 % pe septembrie....o fi luat foc vreun vapor sau încep să se termine banii de subvenții?
    6 5
  • Marca țăranilor europeni este tot pe primul loc, iar cea a intelectualilor nu intra în niciun top, adică Volvo, dar astea sunt vremurile, oamenii deștepți sunt din ce în ce mai puțini.
    12 15
  • păi dacă e și mai scumpă
    2 0
  • @dan_grc
    In sfarsit iti dau dreptate: oamenii destepti sunt din ce in ce mai putini.
    Se constata o crestere a numarului de corupti, tarani si mitocani. Asadar vom avea si o crestere a vanzarilor de BMW, Audi si Mercedes.
    Te poti uita la TV si sa vezi cati DROGATI, beti si beizadele copii de bani gata apar zilnic. Ei nu stiu ce e ala un Volvo si nu au nevoie pentru ca are prea multe sisteme de siguranta, iar ei sunt deja soferi experti la 18 ani.
    Sincer mi-ar fi rusine sa deschid gura cand reprezinti cocalarimea si incurajezi coruptia cumparand produse firmelor implicate in scandaluri de coruptie, amendate si care prostesc clientii.
    Numarul de vanzari nu reprezinta istetimea oamenilor.
    Daca s-ar face si un raport cu cate clase au si cu ce se ocupa proprietarii, poate ai intelege si tu nivelul celor cu BMW. Rapoarte cu cei mai prosti soferi avem anual si conduc detasat!
    8 11
  • 200 k penibil ca si tine. Cum tu deschizi gura doar sa poluezi așa au deschis Tesla o Giga Factory in Germania, degeaba… nici jumate din ce pot produce, plus ca au si importat din China… jenat rezultat!!!
    Cum erați toți tot un spanac in primele 3-6 luni, Tesla pe primul loc, Y pe primul loc… ura, ura…. S-au dus dreq exact cum am apus si căderea continuă, repet EXACT!!!
    Habar nu ai de absolut nimic in ceea ce privește capacitați de producție, in primele 6 luni din 2022 Tesla a “stat” ca au uitat sa-și cumpere semiconductori sau le-au dat cu flit furnizori pentru că cei care producea fierbătoare plătea mai bine. Adică au crescut de la nimic la nimic in 2023… deci relax ca-i de rău, foarte rău. Rămâne cum am stabilit, tu ești varza si Tesla-i pe ducă ;))
    Nu-i bai ca “scoate” Musk un virtualtruck și o sa fie sold our pe zece ani in primele 5 minute de la lansare. Cică la uglytruck au 2 mil de rezervării, dar ei o sa producă 120.000/an :))))… așa ceva!!!! Cum sunteți așa mulți dobitoci sa pună botul la așa ceva, pe bune ca-s depășit ;)
    Hai ca ți-am dat 2, 3 oportunități sa-ți ocupi existența jenanta pentru azi, da-ți drumul la delir ;)
    9 5
  • Asa e, creșterea vanzarilor este invers proporțională cu inteligența, se pare ca Tesla pe care o promovezi este excepția, nu-i așa ?
    6 2
  • @dan_grc
    https://www.automarket.ro/stiri/studiu-pasii-prin-care-poti-negocia-mai-bine-pretul-unei-masini-115581.html
    Pentru tine asta e un articol bun, pentru ca tie iti plac troacele sh.
    De mentionat special pentru experti:
    "Ca slăbiciuni specifice, reaminim motorul N47 de la BMW, motorul 1.8 TSI de pe Superb 2/Passat, iar lista poate continua."
    Cat despre soferi:
    https://www.dailymail.co.uk/travel/article-12147957/BMW-drivers-voted-rudest-motorists-Britains-roads.html
    Ramaneti cei mai marlani si anul asta, ca in fiecare an. Si nu doar in Romania, ci si in Finlanda, Olanda, Anglia, SUA.
    Multi si prosti cum zicea un intelept. Daca crestea nivelul de inteligenta, se cunostea si la numarul de accidente rutiere.
    6 4
  • De ce-ti pierzi timpul cu articole cu vechituri, poți sa folosesti sfaturile pentru achiziționarea unei electrice la mâna a doua și să pui întrebări " cât de moartă este bateria după cinci ani " de exemplu, că de șapte ani spui ca dispare dieselul, dormi cu electricitatea sub pernă, dar nu vrei să împărtășești experiența deținerii unei electrice, sa nu-mi spui ca nu ai că chiar te cred .
    7 1
  • Așa-i când nu știi ce citești si te emoționezi inutil. N47 au fost produse pâna in 2014… alea nu mai sunt SH… cum am spus, trist ca doar așa ceva ne permitem, mașini cu peste 9 ani vechime!!!
    3 0
  • @dan_grc
    Pot eu impartasi experienta cu un PHEV: XC90 din 2016. Peste 100000 km facuti, bateria originala tine bine, placute si discuri de frana inca cele ORIGINALE, service facut anual la reprezentante Volvo, schimbat doar ulei, filtre, bujii, stergatoarele si un set de anvelope de vara. Deci chiar nu ma pot plange deloc. Pot circula fara sa imput prin orase, la drum lung merg pe benzina.
    3 4
  • În 2016 luai o Mazda CX 9 sub 60.000. Nu vreau să jignesc (si eu am un XC 60 T6 Inscription din 2021) si am condus Mazda CX9… mi s-a părut o mașină excelentă si comparabilă cu Volvo. Nu știu sigur, dar cred că ai plătit peste 90.000, posibil in jur de 100.000. Cred că de diferența aprox. 40.000 poți schimba fără probleme tot ce-i de schimbat in 100.000 de km, cumperi multă benzină, faci niște concedii etc.
    Ideea că te lauzi ca nu împuți orașe (ai spus-o cam arogant, și cred că nu era cazul dacă într-adevăr ai ales mașina din grija celor care trăiesc prin orașe)… ceea ce este în mare parte corect, dar prețul pe care tu ai putut să-l plătești (felicitări că-ți merge bine)… este cam prohibitiv, nu crezi?
    Consideri ca cei care aleg sa-si cumpere o mașina nouă in jurul a 20.000 fac asta pentru că preferă să păstreze 80.000 in bancă?
    Interesant că ai ales o așa mașină mare pentru a parcurge 15.000 km/ an… în fine banii tăi, treaba ta ;)… dar n-o da în Eco sau sa ne spui ca ai făcut economie la plăcuțe si discuri ca-i de porc rău de tot :))
    Ai o namilă de 2,5 tone, care a costat o căruță de bani, dar ție îți pasă de cetățenii orașelor… las-o baltă că-i jenant.
    În alta ordine de idei, să te bucuri de mașină în continuare… cum tu ai spus ești mulțumit si asta are dreptul oricine indiferent de ce-si permite ;)
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru