Inovație Ford: terminații retractabile pentru evacuare, speciale pentru amatorii de off-road

de Alexandru Monenciu
Joi, 21.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Terminațiile retractabile ale sistemului de evacuare sunt cea mai recentă inovație a americanilor de la Ford. Tocmai de aceea, constructorul american a înaintat un patent pentru acest dispozitiv, gândit special, spune el, pentru amatorii de off-road.

Nu este ceva neobișnuit ca producătorii de automobile să înainteze patente pentru diverse inovații care, dacă ar intra în producție, ar face condusul mai ușor. Desigur, foarte multe nu ajung în acest stadiu, rămânând doar niște concepte.

Cea mai recentă inovație Ford sunt terminațiile retractabile pentru sistemul de evacuare. În acest sens, constructorul din Dearborn a înregistrat un patent la Biroul de Patente și Mărci Înregistrate din Statele Unite ale Americii. Brevetul a fost depus, de fapt, în 2020, dar de-abia acum a fost publicat de autoritatea competentă.

Nu este vorba despre vreun dispozitiv foarte complicat, ci de terminații care (așa cum le spune numele de fapt) glisează înainte și înapoi pe o serie de axuri, cu ajutorul unui motoraș electric. Desigur, totul se face de la buton, astfel că terminațiile se retrag doar atunci când dorește cel de la volan.

Ford susține că acest dispozitiv s-ar dovedi util pentru amatorii de off-road și ar îmbunătăți unghiul de degajare.

Rămâne de văzut dacă această idee va ajunge în producție sau va rămâne doar un concept ca multe alte patente înregistrate de mărcile auto de-a lungul anilor.

via Carbuzz

Comentarii (4)

  • Edikkk
    LOL Ford...

    astea sunt invenţiile Ford?

    Hai să vedem Tesla
    https://youtu.be/IMAsCy7YU1M

    Sau hai să vedem CATL
    https://youtu.be/FdZL8RF3thI
    https://youtu.be/F_GtSA4Ig9s

    vai de capul tău Ford...
    Noroc că ai plătit spatele gros la Biden

    https://youtu.be/KQATlYrOoLU
    2 14
  • porcorock
    Fart inovation.
    4 2
  • E doar primul pas. La pasul următor le vor folosi pentru prelungitoarele la mașini electrice (dar probabil că nu vor avea mai mult de 100 km pentru început).
    5 3
  • Un fel de trombon.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru