Întârzierea Rabla 2016 prăbuşeşte vânzările în iunie: scăderea de 37% pentru maşinile noi anulează creşterile din prima parte a anului

de Daniel Popescu
Marti, 12.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările de maşini noi din România s-au prăbuşit în iunie cu aproape 37% din cauza întârzierii programului Rabla, ceea ce a anulat aproape toată creşterea din prima parte a anului.

Programul Rabla 2016 a început în acest an abia la jumătatea lunii iunie, cu o întârziere de circa 3 luni compativ cu anii precedenţi, iar acest lucru a afectat semnificativ vânzările de maşini noi din prima lună de vară.

Potrivit datelor raportate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), în luna iunie pe teritoriul României s-au comercializat doar 5.462 de unităţi, cu 36.71% mai puţine decât în perioada similară a anului trecut.

Prăbuşirea vânzărilor a anulat practic creşterile spectaculoase de vânzări înregistrate în prima parte a anului. Astfel, dacă în perioada ianuarie - martie vânzările crescuseră cu 21%, pentru perioada ianuarie - iunie creşterea s-a diminuat la un nesemnificativ 2.63%. În total, în primele 6 luni ale anului, românii au cumpărat 35.377 unităţi, comparativ cu cele 34.472 de unităţi din perioada similară a anului trecut.

Urmareste Automarket
Dacia este în continuare cea mai vândută marcă în România şi în luna iunie, cu o scădere semnificativă de 68.67%, la numai 998 de unităţi, în timp ce următoarele locuri pe podium sunt ocupate de Renault (679 unităţi, +14,31%) şi Skoda (555 unităţi, -8,87%).

Scăderea vânzărilor în luna iunie va fi însă cel mai probabil compensată printr-o creştere puternică în luna iulie datorită programului Rabla.

De altfel, toate cele 13.000 de tichete alocate pentru persoanele fizice au fost epuizate în mai puţin de o lună de la lansarea programului.

Via DRPCIV

Comentarii (3)

  • daca nu se vrea cumpararea de masini noi, cu ce suntem noi de vina? programul rabla incepe dupa jumatatea anului?? in ce tara ati mai intalnit asa ceva? asta e, se vrea cumpararea de masini sh din afara tarii. toti cei din UE sunt de vina. am vrut in UE, aveti UE.
    7 5
  • Nu-i bai. Profitul se calculeaza la sfarsitul anului.
    0 1
  • la cum arata masinile noi
    mai bine raman cu rabla
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru