Succes nebănuit: tichetele Rabla pentru persoanele fizice s-au epuizat, dar numărul acestora ar putea fi suplimentat

de Daniel Popescu
Luni, 11.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cele 13.000 de tichete Rabla pentru 2016 au fost deja rezervate de persoanele fizice, însă Ministerul Mediului ia în calcul varianta suplimentarii acestora.

Întârzierea cu care a început programul Rabla 2016 a determinat numeroase persoane să amâne achiziţia unui autoturism nou în ultimele luni.

Astfel, când programul de reînnoire a parcului auto a început în 14 iunie, autorităţile au fost asaltate cu cereri, iar în mai puţin de o lună au fost rezervate toate cele 13.000 de tichete rezervate persoanelor fizice. De asemenea, peste 9.000 de cereri au fost deja aprobate şi soluţionate prin finalizarea procedurilor de casare şi radiere.

Ca urmare a cereri mari şi a epuizării rapide a tichetelor, Ministerul Mediului a anunţat că va analiza posibilitatea de a suplimenta numărul acestora, fără să menţioneze însă numărul acestora sau dacă o parte dintre tichetele dedicate persoanelor juridice vor fi transferate către persoanele fizice.

Urmareste Automarket
În cadrul programului Rabla 2016, cei care casează o maşină mai veche de 8 ani primesc un tichet de 6.500 de lei la care se adăugă un bonus de 1.500 lei pentru achiziţionarea unei maşini hibride sau de 750 de lei dacă noua maşină emite cel mult 100 grame de dioxid de carbon pe kilometru.

Cei care nu au apucat încă să caseze o maşină, dar vor să cumpere un hibrid sau o maşină electrică, se pot îndrepta spre noul program Rabla Plus.

Acesta permite acordarea unui tichet de 20.000 de lei pentru o maşină electrică sau de 5.000 de lei pentru un hibrid fără să fie necesară casarea unei maşini vechi.

Via Digi24

Comentarii (1)

  • mie mi-a zis dealerul ca ar mai fi tichete, insa sunt oprite inregistrarile pe motiv ca nu mai sunt bani.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru