Intră sau nu în serie? Cadillac Escala Concept anunță noua filosofie de design a mărcii americane

de Mircea Meşter
Vineri, 19.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În ciuda faptului că arată ca un sedan gata să fie introdus în versiunea de serie, Cadillac Escala Concept nu este confirmat ca model de producție. În schimb, americanii vor preleva de pe acest prototip liniile de design și le vor insera pe viitoarele modele ale mărcii.

Cadillac folosește din ce în ce mai des Concursul de Eleganță auto care are loc anual la Pebble Beach (California) pentru a-și prezenta cele mai noi concepte. Dacă în 2011 am văzut înainte de acest eveniment conceptul Elmiraj, iar în 2013 am fost martorii lansării showcar-ul Ciel, Cadillac revine în 2016 la Pebble Beach cu noul Escala Concept.

Conform declarațiilor președintelui Cadillac, Johan De Nysschen, noul concept este lansat pentru a prezenta o avanpremieră a liniilor pe care modelele mărcii le vor adopta de acum înainte. Nu știm dacă prototipul sedan va anunța un viitor model de serie, însă este cert că acesta a fost construit pentru a fi în același timp o mașină "dedicată șoferului" și "un sedan pretențios", fiind cu 15 centimetri mai mare decât CT6, cea mai mare berlină din gama oferită de Cadillac în Statele Unite. 

"Escala este un concept care se lansează având două obiective. În primul rând, este o declarație a intențiilor de design pe care le avem în ceea ce privește viitoarele modele Cadillac.

Apoi, Escala îmbunătățește caracterul aspirațional al mărcii, semnalând reîntoarcerea mărcii n vârful zonei premium", spune De Nysschen.

Interesant este faptul că sub capota conceptului nu regăsim vreun motor experimental hibird sau electric, ci un V8 Twin-Turbo de 4.2 litri care poate intra în modul Active Fuel Management, dezactivând patru dintre cilindri la viteze de croazieră pentru a economisi carburant. 

Comentarii (5)

  • Privit din profil, partea din spate a suprafeței vitrate seamănă cu un alt model american de succes.
    11 5
  • not bad!!
    15 2
  • arogantul
    mercedesu arata mai elegant si mai futurist, dar caddy arata ca si cum ai putea sa il conduci chiar azi pe sosele, si pare si mult mai practic
    foarte frumos
    13 2
  • dricul perfect!
    1 18
  • Cadillac Escala Concept = Citroen Metropolis Concept (2011), cu altă siglă și un pic de facelift 2016.
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru