Întreaga familie BMW Seria 8 a primit un facelift: grilă iluminată și ediție limitată disponibilă și în România

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 26.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a publicat primele imagini și informații despre facelift-ul primit de întreaga familie Seria 8. Lista include o grilă frontală iluminată, display central mai mare, iar versiunea de performanță M8 va fi disponibilă numai alături de pachetul Competition.

După o pauză de aproape 20 de ani, Seria 8 a revenit în portofoliul BMW. Noua generație a fost prezentată în 2018 și, în buna tradiție a mărcii din Munchen, acum a venit momentul să facem cunoștință cu facelift-ul primit de Seria 8. Noutățile se aplică întregii familii de modele.

Din punct de vedere estetic, BMW Seria 8 (fie el Coupe, Cabrio sau Gran Coupe) vine în standard cu grila frontală "Iconic Glow", cu un contur iluminat, prizele de aer au fost revizuite, pachetul sport M este de asemenea standard și jante noi cu diametrul de până la 20 de inch.

Opțional, toate modelele Seria 8 facelift pot fi comandate cu sigla clasică "BMW Motorsport" pe capotă, hayon și la nivelul roților.

Paleta de culori exterioare a primit patru noi nuanțe: Gri Skyscraper metalizat, Verde San Remo metalizat, Albastru M Portimao metalizat și Albastru BMW Individual Fronzen Tanzanite.

DISPLAY CENTRAL DE 12.3 INCH

La interior, pasagerii vor găsi un display central mai mare (12.3 inch față de 10.25 inch).

În ceea ce privește versiunea de performanță M8, disponibilă în continuare în trei variante de caroserie, aceasta a primit, de asemenea, logo-ul clasic BMW Motorsport, ecranul central de 12.3 inch, jante noi, tapițerie cu piele și Alcantara și scaune sport M Carbon.

Acestea din urmă sunt include pe lista de dotări opționale.

Noua gamă de culori pentru exterior include, printre altele, nuanțele Gri Skyscraper metalizat, Gri Brooklyn metalic, Verde Isle of Man metalizat și Albastru BMW Individual Tanzanite metalizat. Acestora li se alătură patru noi variante ale finisajelor Frozen.

VERSIUNE M8 NUMAI ALĂTURI DE PACHETUL COMPETITION

Constructorul bavarez de automobile nu a operat modificări la nivelul motorizărilor. Marea noutate o reprezintă faptul că versiunea M8 nu mai poate fi comandată decât alături de pachetul Competition. Asta înseamnă că motorul V8 twin-turbo, de 4.4 litri, dezvoltă 625 de cai putere.

Odată cu acest facelift, BMW Seria 8 a primit și o ediție limitată THE 8 X JEFF KOONS. Bazată pe versiunea M850i Gran Coupe, aceasta va fi prezentată în 17 februarie și propune un finisaj exterior multistrat în 11 culori. La interior vom avea "cea mai bună piele și materiale rafinate", alături de accente roșii și albastre, dar și de semnătura gravată a artistului american.

Ediția limitată va fi disponibilă și în România.

Reprezentanțele BMW din țara noastră pot primi deja comenzi, iar confirmarea lor se va face în ordinea primirii acestora.

via BMW

Comentarii (3)

  • Andrei
    Iluminata? Nu mai știu ce sa facă cu grila aia ca să iasă în evidență.
    4 0
  • Mircea Badea
    dar semnalizeaza singura? minune daca ar conecta miscarea volanului de semnalizare...

    arata ca un mondeo mai pleostit...si prea mare ca sa o folosesti in oras...
    2 2
  • Ma uit la frumusetea asta si ma gandesc ca acelasi producator face si modele IX si XM, precum si M3 si M4 si imi vine sa ma prind de cap.

    Cum ajungi de la seria 8 la porcariile de mai sus?
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru