Înviat din morți: Citroen lansează în China o nouă generație C6, nava-amiral a mărcii franceze

de Mircea Meşter
Duminica, 28.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen C6, un model pe cât de apreciat, pe atât de puțin vândut în Europa, va reveni în gama mărcii franceze după 4 ani de absență. Deocamdată, pe piața din China.

În ciuda faptului că a avut grupul său de fani hardcore, Citroen C6, ultimul model de segment mare produs de marca franceză, a fost scos din gama constructorului din Hexagon în 2012, după șase ani în care numărul de mașini vândute nu le-a dat prea multe variante alternative șefilor Citroen. Și totuși, la patru ani distanță de momentul în care ne-am despărțit oficial de C6, modelul va reveni în prim-plan. E adevărat, deocamdată doar în China.

Citroen mizează pe apetența publicului chinez pentru mașinile de segment superior și dezvoltă o nouă generație a lui C6. Dedicată în prima fază exclusiv clienților asiatici, aceasta va fi dezvăluită în cadrul Salonului Auto din Beijing, în luna aprilie 2016, și va fi produsă de Dongfeng Peugeot Citroen, joint venture-ul prin care grupul PSA este reprezentat în China.

Nu există încă fotografii oficiale ale noului model, singurul reper pe care-l avem la dispoziție fiind o schiță publicată ieri de marca franceză pe rețelele de socializare. Aceasta dezvăluie o mașină care va duce probabil mai departe look-ul special al anterioarei generații C6, cu blocuri optice atipice care continuă în centrul mașinii cu o grilă imensă pe care este așezată sigla Citroen. 

Esential 24.000 de unități Citroen C6 a produs marca franceză între 2005 și 2012.
Conform primelor informații apărute în presa franceză, noua generație C6 va fi construită pe platforma modulară EMP2, ceea ce înseamnă că mașina va avea tracțiune față.
Cel mai probabil, Citroen nu va monta pe noul său model suspensiile pneumatice Hydractive, sistem la care Citroen a anunțat că va renunța în viitorul apropiat.

Nu se știe încă dacă Citroen va duce ulterior noul C6 pe piețele sale tradiționale, cum ar fi cele din Europa, însă este destul de clar faptul că viitorul DS9, vârful de gamă al brandului premium DS, va fi construit pe aceeași platformă și derivat într-o proporție ridicată din modelul lansat în această primăvară în China. Vom reveni cu informații atunci când acestea vor fi disponibile.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru