Ioniq este doar începutul: Hyundai va avea 4 modele electrice şi 4 hibride plug-in până în 2020

de Daniel Popescu
Miercuri, 16.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai va avea o gamă alcătuită din 4 modele electrice, 4 modele plug-in hybrid şi 5 hibrizi fără încărcare la priza până în 2020.

Hyundai este unul dintre constructorii care mizează puternic pe dezvoltarea maşinilor ecologice pentru a respecta standardele de emisii care vor intra în vigoare la finalul deceniului. Modelul Ioniq va fi primul care va fi disponibil în toate cele trei forme ecologice, urmând să aibă o versiune hibridă fără încărcare la priză, una hibrid plug-in şi o alta electrică.

Acesta este însă doar începutul unei ofensive puternice pregătite de producătorul sud-coreean. În cadrul Salonului Auto care are loc în aceste zile în Statele Unite la Los Angeles, CEO-ul Dave Zuchowski a făcut un anunţ important cu privire la planurile în această direcţie.

Urmareste Automarket
Astfel, până în 2020, Hyundai va avea o gamă alcătuită din 4 modele electrice, 4 modele plug-in hybrid şi 5 modele hibride care nu se încarcă la priză.
Cel mai probabil, cele 3 versiuni ale lui Ioniq sunt incluse deja în gama de 14 modele ecologice anunţate pentru 2020, însă chiar şi în acest context constructorul sud-coreean ar urma să lanseze încă 3 modele electrice în următorii 4 ani.

Pentru moment, Hyundai nu a oferit informaţii suplimentare despre modelele care urmează să fie lansate sau despre autonomiile la care ar trebui să ne aşteptăm, însă ştim deja că Ioniq urmează să primească îmbunătăţiri majore. Astfel, dacă în faza iniţială modelul electric va avea o autonomie de până în 200 de kilometri, Ioniq va beneficia din 2018 de o autonomie de 320 de kilometri

Via Electrek

Comentarii (1)

  • După Ioniq vor urma următoarele 4: Petriq, Făniq, Giorgiq și, (da, ați ghicit) Costiq. :)
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru