Ipoteză surprinzătoare: Germania ar putea interzice vânzările Fiat pe motiv că utilizează software pentru controlul emisiilor

de Daniel Popescu
Marti, 24.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Publicaţia Bild susţine că Germania analizează posibilitatea de a interzice vânzările de modele Fiat după ce autorităţile au descoperit că producătorul italian foloseşte software pentru controlul emisiilor, însă cele două părţi nu au confirmat informaţiile.

Autorităţile germane au convocat săptămâna trecută Opel şi Fiat la o întâlnire pe tema respectării regulamentului testelor pentru emisii, însă constructorul de la Russelsheim a fost singurul care s-a prezentat.

Fiat a refuzat participarea pe motiv că răspunde doar în faţa autorităţilor din Italia, însă ministrul Transporturilor din Germania a reacţionat dur şi a criticat "atitudinea lipsită de cooperare" a constructorului.

"Fiat, ale cărui modele sunt certificate în Italia, este disponibilă să ofere autorităţilor noastre toate informaţiile despre politica testelor pentru emisii. Ar trebui să începem un dialog oficial între autorităţile noastre pentru emisii, aşa cum cer legile europene, în loc să continuăm să discutăm direct cu constructorul", precizează Graziano Delrio, ministrul de Transporturi al Italiei, într-o scrisoare trimisă omologului său german. 

Pe parcursul weekendului, situaţia dintre Germania şi Fiat s-a tensionat semnificativ după ce publicaţia germană Bild a făcut câteva dezvăluiri neconfirmate.

Urmareste Automarket
Astfel, sursa citată susţine că Autoritatea Federală de Transport din Germania (KBA) a descoperit că Fiat utilizează un software pentru opreşte tehnologia de control a emisiilor după 22 de minute de la pornirea motorului, în condiţiile în care testul standard are o durată de 20 de minute. Ulterior, rezultatele ar fi fost transmise Comisiei Europene şi autorităţilor italiene.

Întrucât Fiat a refuzat să participe la întâlnirea de săptămâna trecută, Bild susţine că autorităţile iau în calcul interzicerea vânzărilor de modele Fiat în Germania. Până în prezent, nici autorităţile germane şi nici oficialii Fiat nu au comentat informaţiile apărute în Bild.

Via Caradisiac

Comentarii (8)

  • Astia au luat-o razna de tot ... Pai daca VW ar fi interzis peste tot in lume doar pentru ca VW a comis-o unde s-ar ajunge?
    21 8
  • Intr-o alta publicatie am citit o explicatie de la Fiat, acum vreo 2 luni: ei spun ca un motor polueaza mult mai mult la rece, de unde si softul respectiv, care limiteaza emisiile pana se incalzeste (motorul).
    16 5
  • Octavian
    BILD e revista de scandal. Nu trebuie luata in serios.
    16 7
  • Filme cu prosti. Nemtii sa interzica întai pacalicii lor de la vw,apoi sa vorbeasca despre alte marci.
    20 8
  • @mishazaitev
    boss tu poti intelege ceea ce citesti? "Întrucât Fiat a refuzat să participe la întâlnirea de săptămâna trecută" capisci?
    9 8
  • @Ztele
    orice automobil polueaza mai mult la rece (in special cele disel)! Toti au masluit testele fortati indirect de U.E
    8 2
  • Ori lumea nu intelege ce citeste ori nu citeste tot. Fiat a refuzat să participe la întâlnirea de săptămâna trecută.Adica ai soft care pacaleste si nici macar nu vii sa prezinti varianta ta.
    11 6
  • hazard
    Nu e nevoie de asa ceva. Oricum FIAT e un esec.
    5 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru