Ipoteză: un model Dacia de oraş de 5000 de euro ar putea fi construit pe platforma reciclată a vechiului Renault Twingo

de Mircea Meșter
Vineri, 14.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia de 5000 de euro, vechiul vis încă neîmplinit al lui Louis Schweizer, omul care a imaginat saga Logan, ar putea deveni realitate în 2015, dacă ipotezele din presa germană vor deveni realitate: un model de oraş Dacia bazat pe platforma recent retrasului Renault Twingo 2.

Esential 2015 este anul în care dacia ar putea lansa un model de oraş construit pe vechea platformă Twingo.
Ipoteza apariţiei unui model de oraş de segment mini în gama Dacia a apărut undeva după lansarea lui Sandero, presa auto de specialitate mizând pe faptul că un model Dacia mai mic şi mai ieftin decât hatchback-ul actual va putea avea rolul de a "motoriza" un grup de potenţiali clienţi care nu şi-au permis o maşină nouă. Evident, reacţiile celor de la Dacia au fost întotdeauna rezervate în legătură cu acest subiect, bariera fiind legată de profitabilitatea unei astfel de soluţii: un model de dimensiunile unui Citroen C1 care să coste foarte puţin ar însemna o investiţie care nu se justifică în actualul univers Dacia.

Şi totuşi, odată cu apariţia noii generaţii Renault Twingo, care primeşte o platformă complet nouă dezvoltată în colaborare cu Daimler din care se va naşte şi un nou Smart Forfour, logica unui model de acest tip în gama Dacia revine în actualitate.

Asta pentru că platforma vechiului Twingo a ieşit din uzul Renault şi ar putea fi utilizată de Dacia. Evident, apariţia unui astfel de model în gama mărcii româneşti ar aduce cu sine aceleaşi avantaje pe care le are deja platforma B0, cea a lui Logan: fiabilitate testată în mulţi ani de carieră de piaţă, motoare din banca de organe Renault şi un preţ foarte bun, asigurat de reutilizarea multor componente: în jur de 5000 de euro.

"Reciclarea" platformei lui Twingo 2 este o ipoteză venită dinspre jurnaliştii germani de la AutoBild, care spun că locul în care Dacia ar putea construi acest model ar fi Rusia, în fabrica pe care Renault şi AvtoVAZ o deţin în această ţară şi care are spaţiu de producţie suficient pentru o astfel de maşină. De asemenea, modelul ar fi destinat pieţelor în curs de dezvoltare, ceea ce înseamnă că Europa de Vest ar sări din planurile iniţiale de lansare ale unui astfel de model.

via AutoBild

Comentarii (8)

  • Scrooge
    Hmmm...mda cum ziceti si voi am mai auzit textul asta prin 2005. Probabil ca va fi in jur de 5000 varianta numai cu pedale urmand ca in cativa ani pe sistemul bine cunoscut sa treaca de dublul pretului. Si in 2025 vom auzi din nou de visul de a avea un moped Dacia cu 5000 de euro.
    21 10
  • In 2009 era o varianta de Logan motor 1,4 cheala, directie mecanica, fara bara antiruliu dar cu ABS care costa 5600€, o cumpara ABSOLUT nimeni in Romania, dupa mine sunt fabulatii.
    18 6
  • andrei
    Reclama ieftina.
    9 9
  • @andrei...da

    la Auto Bild
    4 8
  • ce-i drept ca in Romania e cerere mare de masini de oras...numai break-uri si suv-uri vad frecvent!
    Poate vine cu o editie decapotabila si isi mai spala din pacate, twindo vechi avea asa ceva, sa vedem daca ii lasa mana pe francezi sa aprobe asa ceva!
    5 6
  • Sandu al-III-lea
    Intr-o tara in care ai doar trei,patru luni pe an anotimp de vara,nu se justifica o masina decapotabila cum scria ironR.Pur si simplu Renault ar arunca cu banii.
    9 5
  • @XXX-Dacia de care vorbesti a fost cumparata de specialistii M.A.I. sub forma a 5000(cinci mii) de autospeciale, la pretul final de, se stie ,70.000 euro bucata.Ce nu stiu multi , este faptul ca ,dincolo de pretul final scandalos si la care multi au ,,supt,, dar nu-i mai vede nimeni, este faptul ca, pe factura, acele Dacii ,,chele,, costau....11000 , da!!!!! unsprezece mii de euro...Si nu se mai sesizeaza nimeni. S-o fi prescris fapta....E aceeasi scamatorie in care , la Spitalul Bagdazar Arseni, dat in folosinta renovat in toamna trecuta, un dulap din PAL, costa pe factura.....8700 leiDa, opzeci si sapte de milioane, pt. 3mp de PAL...si se tace,,,,inca!
    30 2
  • Sunt perfect de acord ! Sa faca - le doresc numai de bine !
    12 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru