Istorie la Le Mans: Toyota a bătut recordul pe tur în calificările cursei de 24 de ore

de Mircea Meşter
Vineri, 16.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cursa de 24 de ore de la Le Mans va avea loc în acest weekend, iar premisele sale sunt excelente. Motivul: Kamui Kobayashi a bătut în calificări recordul pe tur și recordul vitezei medii pe tur pe circuitul La Sarthe. Toyota pleacă de pe primele două poziții în cursă.

Pilotul japonez Kamui Kobayashi a reușit să scrie istorie la Le Mans în cursul calificărilor de ieri pentru cursa de 24 de ore care va avea startul sâmbătă, 17 iunie, la ora 16 (ora României).

La volanul prototipului Toyota TS050 Hybrid cu numărul 7, Kobayashi a reușit să doboare recordul all-time pe tur la Le Mans, oprind cronometrul la 3 minute, 14 secunde și 791 de miimi.

Esential 3.14:791 este noul record pe tur pe actuala configurație a circuitului La Sarthe.
251.9 km/h este recordul all-time al vitezie medii pe tur, stabilit aseară de Kamui Kobayashi în calificările Cursei de 24 de ore de la Le Mans.
Prin turul cu care Toyota și-a asigurat prima poziție la start în cursa de la Le Mans, Kobayashi a bătut cu peste două secunde anteriorul record pe actuala configurație a circuitului La Sarthe.

Mai mult, viteza medie a prototipului Toyota în turul-record (251.9 km/h) este și ea un record all-time pe circuitul de la Le Mans, depășind un record care data din 1985, o vreme în care circuitul de la Le Mans avea o configurație din care lipseau șicanele Michelin, Ford și Dunlop. Anterioara medie de viteză îi aparținea lui Hans-Joachim Stuck, care reușise 251.815 km/h la volanul unui Porsche 962.

În urma sesiunilor de calificare de la Le Mans, pe primele două poziții la start se vor afla două prototipuri Toyota (#7 și #8), în timp ce prototipurile Porsche #1 și #2, care vor să-și apere titlurile câștigate în cursa franceză în 2015 și 2016, vor pleca în cursă de pe pozițiile 3 și 4. 

VIDEO: Turul-record al lui Kobayashi

Comentarii (4)

  • Acum câțiva ani au schimbat regulamentul, ca sa limiteze puterea si viteza.
    Ce a făcut Kobayashi, este extraordinar.
    Fabuloasa va fi bătălia de la GTA Pro si LMP2, sper ca Eurosport sa consacre mai mult timp
    11 2
  • EuroNCAP
    Kobayashi a facut un tur de povestit nepotilor, chiar si catre cei ce s-au uitat doar la televizor!!
    Bonkers!!!
    6 5
  • Considerand ca masinile Toyota din acest sezon au avut pana acuma cateva rezultate foarte bune, acest pole position nu vine decat sa cimenteze acest aspect. Plus pana acuma vremea a fost frumoasa, circuit este lung si sunt multe de vazut, dar... sa vedem cursa acuma :P
    10 1
  • Ferdinand
    Good job Porsche!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru