Italia vrea să genereze investiții de un miliard de euro pentru fabrica de baterii Stellantis

de Paul Cosma
Joi, 10.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Italia are un plan prin care să atragă investiții de un miliard de euro într-o viitoare fabrică de baterii pentru mașini electrice pe teritoriul său, cu Stellantis ca jucător principal în acest proiect, potrivit unor surse guvernamentale citate de Reuters.

În aprilie, entitatea rezultată în urma fuziunii dintre Fiat-Chrysler și PSA a transmis că analizează posibilitatea construirii mai multor “Gigafactories” în Europa și SUA. 

Grupul Stellantis ar putea să aleagă Italia ca destinație pentru o viitoare fabrică de baterii pentru mașini electrice, fiind în discuții cu autoritățile de la Roma, potrivit unor informații neoficiale de dată recentă. 

Surse guvernamentale spun că Executivul de la Roma vrea să pună la bătaie 600 de milioane de euro pentru construcția fabricii, urmând ca totalul să atingă borna de un miliard de euro prin atragerea de investitori, potrivit Reuters. 

Una dintre variantele luate în calcul de italieni pentru construcția fabricii de baterii este un parteneriat public-privat în care Stellantis să dețină o parte din acțiuni, conform surselor. Oficialii Stellantis au refuzat să comenteze. 

Grupul are deja proiecte de “Gigafactories” în Franța și Germania, cu investiții totale evaluate la 5 miliarde de euro. 

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru