Italiano Vero: Succesorul lui Opel Insignia va fi produs în Italia

de Tiberiu Safta
Miercuri, 04.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor informații oficiale apărute în presă, înlocuitorul lui Opel Insignia urmează să fie produs în Italia, la uzina de la Melfi. Tot acolo vor fi produse și modele Jeep, DS și chiar Lancia.

Producția lui Opel Insignia a luat sfârșit în 2022, din cauza vânzărilor sub așteptări. Cu toate acestea, producătorul de la Rüsselsheim nu renunță la ideea de a lansa un înlocuitor pentru modelul său de clasă medie. Nu se știe în acest moment când va fi lansat și ce nume va purta, însă un lucru este deja cert: noul model nu va mai fi produs în Germania.

Potrivit publicației Automotive News Europe, urmașul lui Opel Insignia va fi produs în Italia, la uzina de la Melfi a Grupului Stellantis. Noul model de clasă medie ar urma să fie electric și va fi un liftback cu 5 uși. La aceeași uzină va fi construită și viitoarea generație Jeep Compass, precum și viitorul DS 9, care va fi înrudit la nivel tehnic cu modelul constructorului german.

La final, tot la aceeași uzină urmează să fie produsă și viitoarea generație DS 7, care va fi exclusiv electrică, precum și viitoarele modele Lancia. Noile modele ale Grupului Stellantis vor fi lansate oficial începând din 2024.

via Automotive News Europe (înreg.)

Comentarii (2)

  • ca se va face in italia in loc de germania, prea putin conteaza.

    daca va fi electric si liftback, ar avea niste sanse bune pe piata, mai ales in randul celor tentati de tesla model 3, la care deschiderea ingusta a portbagajului (doar partea metalica, fara luneta) e un deal breaker, cum e si cazul meu.
    10 0
  • Preferabil sa fie lungă cât un Model 3, nu cât o Insignia liftback.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru